Σύρος: Στο Δήμο η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων και στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ η γενική διαχείριση!

Η αναγκαστική διάλυση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου, δημιουργεί νέα δεδομένα στη διαχείριση της ανακύκλωσης και του ΧΥΤΑ.

Οι νησιωτικοί ΦΟΔΣΑ καταργήθηκαν, καθώς συγκροτήθηκε ο ειδικός Περιφερειακός διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου, ως Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, στον οποίο μετέχουν η οικεία περιφέρεια και υποχρεωτικά όλοι οι Δήμοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Προ ημερών έγινε η πρώτη ιδρυτική συνεδρίαση στη Ρόδο, όπου συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στο οποίο δε θα μετέχει κανένα μέλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό από το ξεκίνημα κιόλας της λειτουργίας του νέου φορέα.

Σε ότι αφορά τον τομέα της αποκομιδής και συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, θέμα το οποίο “καεί” μιας και πρόκειται για μια καθημερινή ανάγκη, όπως όλα δείχνουν, η αρμοδιότητα περνάει από τον ΦΟΔΣΑ προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Συγκεκριμένα, η ευθύνη για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων θα ανατεθεί στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου.

Τα ζητήματα γενικότερης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ΧΥΤΑ κλπ θα αποτελούν αρμοδιότητα του νέου περιφερειακού φορέα, πρόεδρος του οποίου, θα είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Μετά από δική του πρόταση, το πρώτο Δ.Σ. του φορέα θα απαρτίζεται από τους:

Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου – Πρόεδρο

Γιώργο Λεονταρίτη – Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Χρήστο Ευστρατίου – Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Αντώνη Καμπουράκη – Δήμαρχο Ρόδου

Θεοδόση Νικηταρά – Δήμαρχο Κω

Αντώνη Σιγάλα – Δήμαρχο Θήρας

Δημήτρη Λιανό – Δήμαρχος Νάξου

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies