Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης & οι Έλληνες Πρόσκοποι ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η πρωτοβουλία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή συσκευασιών και την εμπορία συσκευασμένων προϊόντων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουν ότι συμπράττουν με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με σκοπό την υλοποίηση μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι προγραμματικοί στόχοι που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ΕΕΑΑ και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

• Εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο φορέων με τη δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων

• Προώθηση του εθελοντισμού, της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

• Συνεργασία και οργάνωση από κοινού δράσεων διάχυσης και ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση.

Για τους πολίτες, οι μπλε κάδοι που βρίσκονται πλέον σχεδόν σε κάθε γειτονιά, αποτελούν συνώνυμο της ανακύκλωσης ενώ η Ε.Ε.Α.Α. συνεχίζει να συνεισφέρει ώστε η ανακύκλωση να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών. Μόνο το 2019 τα οχήματα συλλογής πραγματοποίησαν περισσότερα από 125.000 δρομολόγια συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από τους Ο.Τ.Α, ενώ σημειώθηκε 12% αύξηση στα αποτελέσματα της ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών από τους μπλε κώδωνες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με τη σειρά τους οι Πρόσκοποι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εδώ και 111 χρόνια σε 350 γειτονιές στην Ελλάδα, εκπαιδεύουν & ευαισθητοποιούν την ελληνική κοινωνία με νέες και νέους που λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο μέσα σε αυτήν. Γι’ αυτό και οι Πρόσκοποι, ως Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ(εδώ) , προσπαθούν, σε κάθε εκδήλωση της καθημερινότητάς τους, να σκέπτονται την παράμετρο προστασίας της φύσης, ενώ παράλληλα πάνω από περιβαλλοντικές και κοινωνικές 1.200 δράσεις το χρόνο.

Οι Πρόσκοποι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές μιας πιο πράσινης Κοινωνίας, έχοντας στόχο έως το 2030 να έχουν συμβάλλει ως φορέας στην άνοδο των ποσοτικών δεδομένων του συνολικού προγράμματος ανακύκλωσης της χώρας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους της Ε.Ε.Α.Α. ο Πρόεδρος Μιχάλης Οικονομάκης και εκ μέρους του Ιδρύματος Σ.Ε.Π. ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κανέτης.

Ο κ. Οικονομάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Είναι σημαντικό το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος να περάσει μέσα και από τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση νέων στη χώρα μας, η οποία έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Θα σταθούμε δίπλα στους Προσκόπους και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δραστηριότητες και το έργο τους στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Ευχαριστώ στο πρόσωπο του Προέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όλους τους προσκόπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Με τη σειρά του ο κ. Κανέτης δήλωσε: «Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσκόπου (22/2), ερχόμαστε εμπράκτως ως Πρόσκοποι να κάνουμε πράξη το παγκόσμιο μότο μας “Δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο”, συμπράττοντας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Στόχος μας, όχι μόνο να δώσουμε το παράδειγμα τα ανακύκλωσης, αλλά να ενεργοποιήσουμε και εκπαιδεύσουμε την Κοινωνία μας για την σημαντικότητα αυτής της πράξης. Μιας καθοριστικής πράξης με οικολογικό αντίκτυπο, της οποίας τα αποτελέσματα θα βιώσουν οι επόμενες γενιές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies