Στην τελική ευθεία το Πράσινο Σημείο Δήμου Μήλου

Το Πράσινο Σημείο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 ως «Δράσεις εφαρμογής Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) για τον Δήμο Μήλου» και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 514.169,93 Ευρώ.

Το έργο σήμερα βρίσκεται σε φάση τελικής ωρίμανσης με την εκπόνηση της μελέτης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του έργου.

Το έργο αφορά στη χωριστή συλλογή και αποθήκευση σε ένα (1) Πράσινο Σημείο και δύο (2) Γωνιές Ανακύκλωσης – τα οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμα στους πολίτες – διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κόστους διαχείρισης ως σύμμεικτα (μεταφορά, επεξεργασία, ταφή).

Στο Πράσινο Σημείο του Δήμου Μήλου θα συλλέγονται κυρίως υλικά για τα οποία δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα (ΣΕΔ) και δεν καλύπτονται από τους κάδους χωριστής συλλογής συσκευασιών που δύναται ο κάθε πολίτης να βρει στη γειτονιά του. Θα παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες (πολίτες – δημότες), να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά, όπως χαρτί / χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, πλαστικό, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κ.α.

Η ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, ανέλαβε τις μελέτες ωρίμανσης του έργου και υποστήριξε το Δήμο Μήκου στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies