Κλειστό το Δημαρχείο Αχαρνών σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID – 19 στο Δημαρχείο Αχαρνών και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των δημοτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες, προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη οι υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Από την πρώτη στιγμή εφαρμόζονται πλήρως τα πρωτόκολλα υγείας, έχει ήδη κληθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των χώρων (κλειστών και ανοιχτών) του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Μετά από σχετική επικοινωνία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά όσο και με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών:

Σήμερα Τετάρτη 21/20/2020 δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία από όσες στεγάζονται στα δύο κτίρια του Δημαρχιακού Μεγάρου (Φιλαδελφείας και Μπόσδα).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι ίδιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι δημότες θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά κλπ. Για εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις θα επικοινωνούν στο τηλ. 210-2415300-301, θα αξιολογείται η αναγκαιότητα και θα κλείνεται ραντεβού υπό προϋποθέσεις αν και εφόσον κριθεί αυτό αναγκαίο από το ειδικό προσωπικό που θα εξετάζει τα τηλεφωνικά αιτήματα. Οι υπηρεσίες Πολεοδομίας και Προγραμματισμού θα παραμείνουν κλειστές και για το διήμερο αυτό. Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο τρόπος λειτουργίας για την επόμενη εβδομάδα.

Οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου (ΔΗΦΑ, ΔΗΚΕΑ, ΚΕΠ, Κοινοτικό Κατάστημα Θρακομακεδόνων, Πράσινο κτλ) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λήψη επιπλέον μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου

Παράλληλα αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

 • Η δημιουργία επιστημονικής ομάδας εργασίας
 • Ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών
 • Η πραγματοποίηση εκτεταμένων απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους των κτηρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου
 • Η διακοπή πραγματοποίησης συναντήσεων στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου
 • Ο ενδελεχής και συνεχής καθαρισμός όλων των χώρων
 • Η απαγόρευσης χρήσης ανελκυστήρων
 • Ο έλεγχος και ο περιορισμός της χρήσης των κλιματιστικών
 • Η τοποθέτηση διαχωριστικών όπου κρίνεται αναγκαίο
 • Η προμήθεια ειδικών συσκευών απολύμανσης για την πραγματοποίηση
 • Η προμήθεια του προσωπικού καθαριότητας και των υπαλλήλων με όλα τα μέσα προστασίας και υγιεινής
 • Η πραγματοποίηση πολιτικών γάμων σε εξωτερικό χώρο

Παράλληλα εφαρμόζονται απόλυτα όλες οι οδηγίες που προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους αναφορικά με την τηλεεργασία, το ποσοστό προσέλευσης υπαλλήλων, τις άδειες ειδικού σκοπού και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies