Γιγαντιαία επιχείρηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με αυτοθυσία οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη κόντρα σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Τεράστια επιχείρηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξελίχθηκε χθες, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην Αττική.

Στελέχη και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσία Περιβάλλοντος επιχειρήσουν από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας με 22 οχήματα και περισσότερους από 40 εργαζόμενους.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος διέθεσε:

  • 4 εκχιονιστικά οχήματα με μηχανισμό ρίψης αλατιού
  • 1 αλατοδιανομέα
  • 3 μηχανήματα έργου JCB
  • 2 μηχανήματα έργου Bobcat
  • 8 αυτοκίνητα υποστήριξης για μεταφορά εγκλωβισμένων και προσωπικού
  • 4 φορτηγά για μεταφορά και μετάγγιση αλατιού

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το γεγονός πως μέχρι αργά το χθες το βράδυ είχε διατηρηθεί ανοιχτό το Εθνικό δίκτυο της πόλης, (Παραλιακή Λ. Βουλιαγμενης Λ. Ευελπίδων) καθώς και το πρωτεύων και δευτερεύων αστικό δίκτυο ενώ το 70% του τριτεύοντος αστικού δικτύου παραμένει προσπελάσιμό.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκχιονισμός του οδικού δικτύου εντός του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας συνολικά τρεις φορές καθώς το νοσοκομείο εφημέρευε σήμερα ενώ ειδικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες έγινε επιχείρηση αντίστοιχη με τη μέθοδο που γίνεται εκχιονισμός στους διαδρόμους των αεροδρομίων με τρία οχήματα παράλληλα ώστε να καθαρίζεται όλο το πλάτος του δρόμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ρίξει στο οδικό δίκτυο 40 τόνους αλατιού από τους συνολικά 55 τόνους που έχει προμηθευτεί παρά την έλλειψη που υπάρχει αυτή την ώρα στην Αττική εξ αιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού.

Οι επιχειρήσεις του δημοτικού μηχανισμού συνεχίστηκαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι εμπλεκόμενοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο σε δύο δωδεκάωρες βάρδιες.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος συντονίζει συνεχώς τις επιχειρήσεις δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης στους εργαζόμενους που επιχειρούν με αυτοθυσία από το πρωί για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της πόλης. Επειδή όμως βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας, θέλω να κάνω αυτή την ώρα έκκληση σε όλους του κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Για όσους δεν μπορούν να αποφύγουν τη μετακίνηση συνιστώ τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα και μεγάλη προσοχή ακόμα και στους πεζούς καθώς υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την κατάλληλη προετοιμασία αντιμετωπίζει μέχρι αυτή την ώρα αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και θα συνεχίσουμε την προσπάθειας μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies