Ανοιχτή εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

Στην διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας προχωρά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βουλιαγμένης από τις 10:00 έως τις 15:00 και γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις 12:00, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, κα. Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Ι.Ο.ΑΣ.

Να τονιστεί ότι το σύμφωνο προβλέπει την εδραίωση συνεργασίας και την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό, τι αφορά την οδική ασφάλεια, τις υποδομές και συναφή με αυτή θέματα, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Εκτός από την υπογραφή του συμφώνου, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία, να περάσουν μια δημιουργική μέρα, όπου με ευχάριστο τρόπο θα δοθούν τα ερεθίσματα για αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών και των πεζών, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά.

Ειδικά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας «Ασφαλώς Ποδηλατώ».

Ενώ στους ενήλικες ενήλικες θα δοθεί δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους σταθμούς βιωματικής και πρακτικής ενημέρωσης που θα έχουν δημιουργηθεί. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε workshops διαφορετικής θεματολογίας (πχ. Χρήση Ζώνης Ασφαλείας, Αλκοόλ και Οδήγηση, κ.ο.κ.) βασισμένα στον εξοπλισμό που θα διαθέσει το Ινστιτούτο τα οποίο περιλαμβάνουν:

– Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου – Ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα.

– Επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή.

– Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης.

– Δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

– Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

– Κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες & εφήβους.

– Ενημέρωση παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι  στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με εντυπωσιακά αυτοκίνητα του προσφάτου παρελθόντος και με την παρουσία τους θα δηλώσουν πως στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies