Αλλάζουν όψη οδοστρώματα και πεζοδρόμια στο Δήμο Διονύσου

Συμφωνία – πλαίσιο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ

Εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομίων και συντήρησης οδοστρωμάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου.

Ήδη υπεγράφη η σχετική συμφωνία – πλαίσιο προϋπολογισμού 5.000.000 € από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άννας Αγγελίνα.

Στο αντικείμενο της «συμφωνίας – πλαίσιο» περιλαμβάνονται διάφορες εργασίες επισκευής – συντήρησης οδοστρωμάτων, όπως ενδεικτικά:

– Εργασίες διάνοιξης και εκ νέου κατασκευής τμημάτων οδών.

– Κρασπεδόρειθρα, επιστρώσεις πεζοδρομίων και αντιολισθηρές πλάκες.

– Ασφαλτικά- Σκυροδέματα (κατασκευή ασφαλτοτάπητα με αντιολισθηρή στρώση, πρόβλεψη για τάπητα σε οδούς μεγάλης κλίσης μς διάστρωση ραβδωτών τσιμεντοπλακών ή/και σκυροδέματος κλπ).

– Διαμόρφωση σταμπωτών δαπέδων, διαγραμμίσεις και εργασίες αποκατάστασης της υφιστάμενης κατακόρυφης σήμανσης των οδών.

– Εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής οδών (φρεζάρισμα του υφιστάμενου οδοστρώματος, αποξήλωση θάμνων, δένδρων, ραμπών και λοιπών εμποδίων από τον χώρο του πεζοδρομίου κλπ)

– Λοιπές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου (άρσεις καταπτώσεων πρανών – σταθεροποίηση πρανών με πλέγματα, αντιστηρίξεις πρανών με συρματοκιβώτια, μικρής έκτασης αγωγοί ομβρίων με φρεάτια υδροσυλλογής για την απορροή των υδάτων της ανακατασκευαζόμενης οδού, καθαρισμός/ κοπή/ εκρίζωση θάμνων και δένδρων εντός του κοινόχρηστου χώρου της οδού και του πεζοδρομίου για την εξαφάλιση της προσβασιμότητάς τους από οχήματα και πεζούς, κατασκευή μικρών τεχνικών έργων ή συντήρηση υφιστάμενων).

Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα περιλαμβάνονται στις επί μέρους εκτελεστικές συμβάσεις της «συμφωνίας-πλαίσιο» κατόπιν έγκρισης του Δήμου Διονύσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies