Ο Γιάννης Καλαφατέλης στο ιδρυτικό Δ.Σ. του νέου καινοτόμου CLIMATTICA

Ο Δήμαρχος Διονύσου στο Δίκτυο Δήμων και Περιφερειών

Ο Δήμος Διονύσου συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη της νέας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Δίκτυο Δήμων και Περιφερειών CLIMATTICA», ενός καινοτόμου Δικτύου ΟΤΑ για το περιβάλλον με τη συμμετοχή 26 Δήμων και Περιφερειών της χώρας.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρώτης ιδρυτικής συνεδρίασης του νέου φορέα, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης θα συμμετέχει στο πρώτο Δ.Σ., μετά από ομόφωνη αποδοχή  της πρότασης του Προεδρεύοντος Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του CLIMATTICA.

Τι είναι το  CLIMATTICA

To  CLIMATTICA είναι ένα πολυσυμμετοχικό Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων, μια διαδραστική πλατφόρμα, ενημέρωσης, ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών των δυνητικών εταίρων, που θα λειτουργεί και θα ενεργεί ως αξιόπιστη διεπαφή τόσο μεταξύ των μελών του περιβαλλοντικά ευαίσθητου χώρου των τοπικών κοινοτήτων, όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Είναι ένας ολοκληρωμένος «φορέας-ομπρέλα», με εγγεγραμμένα συνδρομητικά μέλη, που αναλαμβάνει ενιαίες και ολοκληρωμένες στρατηγικές πρωτοβουλίες και δράσεις και υποστηρίζει τεχνικά και επιστημονικά τους ΟΤΑ, σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης αλλά και σε δράσεις που υπάγονται στις ευρύτερες θεματικές της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου Δικτύου θα αποτελέσει ένα κέντρο δημόσιας διαβούλευσης, ενισχύοντας έναν διαρθρωμένο διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων: ΟΤΑ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κοινωνία των πολιτών, φορείς ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και εμπειρογνώμονες.

Ο Γιάννης Καλαφατέλης στο ιδρυτικό ΔΣ του νέου καινοτόμου CLIMATTICA3

Μεταξύ άλλων, θα παρέχει συμβουλευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη στα μέλη του για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση τεκμηριωμένων προτάσεων πολιτικής που θα καταθέτει στους αρμόδιους φορείς σε όλα τα επίπεδα, θα προωθεί καινοτόμες συμπράξεις μεταξύ φορέων και θα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Θα προωθήσει καινοτόμες βιώσιμες τεχνολογίες στην καθαρή ενέργεια, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, προτεραιότητες που ευκρινώς τίθενται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Θα εστιάσει στην κυκλική οικονομία και διαχείριση αποβλήτων ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια των  φυσικών πόρων, και να περιοριστούν τα απόβλητα, δημιουργώντας ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies