Πρόγραμμα «Γυμνασιαρχία» του Δήμου Διονύσου: «Γίνε ανάδοχος της πόλης σου»

Ποιοτική αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και χώρων αναψυχής

Ο Δήμος Διονύσου εκπόνησε το Πρόγραμμα Αναδοχής Χώρων Άθλησης – Αναψυχής Διονύσου (ΠΑΧΑΑΔ) με την ονομασία “Γυμνασιαρχία”, με το οποίο απευθύνει πρόσκληση σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει “ανάδοχος” ενός αθλητικού γηπέδου ή μιας παιδικής χαράς του Δήμου Διονύσου, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή ή την ανάπλαση, σε συνεργασία με το Δήμο, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προσφοράς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των ενεργειών για την ποιοτική αναβάθμιση και την αποτελεσματική συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και χώρων αναψυχής,

Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος Διονυσου, η φιλοσοφία του προγράμματος “Γυμνασιαρχία” και η διαδικασία της αναδοχής, ως μοντέλο άσκησης δημόσιας κοινωνικής πολιτικής, βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, μέσα από το οποίο θα ενώνει την δημοτική αρχή, τους δημότες, τις επιχειρήσεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος όλου του συνόλου.

Η ανακατασκευή και η συντήρηση των δημοτικών υποδομών,  μέσω της διαδικασίας αναδοχής, εξασφαλίζει στην Δημοτική Αρχή, ευελιξία παρέμβασης σε αντιδιαστολή της γραφειοκρατικής ροής του δημοσίου, διαφάνεια και αξιοποίηση όλης της δημιουργικότητας και τεχνογνωσίας του ιδιωτικού τομέα.

Γιατί «Γυμνασιαρχία»;

Στην Αρχαία Ελλάδα η “Γυμνασιαρχία” ήταν μια από τις τέσσερις (4) λειτουργίες – θεσμούς που υπήρχαν (οι άλλες τρεις ήταν η χορηγία, η εστίαση και η τριηραρχία) που λειτουργούσαν ως έμμεση φορολόγηση των ισχυρά οικονομικά Αθηναίων. Η “Γυμνασιαρχία” ήταν η καταβολή των εξόδων εκγύμνασης (μέσων, διατροφής, εξοπλισμού) των αθλητών για τους αγώνες.

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθυνθούν στην Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Δήμου Διονύσου,  Αντιδήμαρχος Παναγής Σ. Λουκάτος στο τηλ. 210 – 6215104 και το Email : athlitismos@dionysos.gr, και να ενημερωθούν για τους, προς αναδοχή αθλητικούς χώρους ή πάρκα αναψυχής, προκειμένου να προσδιοριστεί η συνεισφορά που θα ήθελαν να έχουν και η διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies