Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποψιλώσεων στον Δήμο Κρωπίας (Φωτογραφίες)

Όλες οι βασικές ενέργειες δασοπυροπροστασίας στο Δήμο Κρωπίας και ο πρώτος θετικός απολογισμός της πολιτικής προστασίας-δασοπυρόσβεσης Υλοποιήθηκε από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου 1η Μαΐου 2020 έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2020 το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποψιλώσεων στην ιστορία του Δήμου Κρωπίας.

Ολοκληρώθηκαν επίσης και στοχευμένες αποψιλώσεις σε διάσπαρτες ζώνες κ.χ οικιστικών πυκνώσεων στο Βόρειο και Νότιο τμήμα του Δήμου. Οι εκκλήσεις και οχλήσεις (προφορικές, τηλεφωνικές, γραπτές) σε ιδιώτες για αποψιλώσεις εντός οικοπεδικών χώρων εντός σχεδίων πόλεως είναι διαρκείς καθώς και οι συστάσεις σε εκτός σχεδίου -αγροτεμάχια και όπου δεν υφίστανται Πράξεις Εφαρμογής-σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου 2020 έχουν ενεργοποιηθεί, τα 3 δασικά πυροφυλάκια με το Κέντρο Επιχειρησιακού Συντονισμού (Θέση «Μπότα») οι ομάδες & τα περίπολα άμεσης πυρόσβεσης της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας με τα 7 πλέον μάχιμα πυροσβεστικά οχήματα και αντίστοιχα μηχανήματα έργου, πάντοτε υπό τις εντολές και τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν επιληφθεί έως 23 Ιουλίου 2020, 27 περιστατικών άμεσης επέμβασης εκ των οποίων 25 ήταν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κρωπίας με την μεγάλη πλειοψηφία τους, να χαρακτηρίζονται «ως πρώτη επαφή με το συμβάν».

Σημαντικές κρίνονται οι ενεργητικές παρεμβάσεις πρόληψης πολιτικής προστασίας που πρώτη φορά πραγματοποιούνται :

α) Με οδική σήμανση. Μεγάλος αριθμός πινακίδων έχουν ήδη τοποθετηθεί και αναμένονται να τοποθετηθούν και άλλες (απόφαση 1 ου Σ.Τ.Ο 2019) με τις οποίες καθιερώνεται, η κυκλοφοριακή ενημέρωση και καθοδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων, ΙΧ επισκεπτών, κατοίκων και πεζών σε διάφορες οικιστικές περιφερειακές περιοχές προς κεντρικούς δρόμους ασφαλούς διαφυγής.

β) Η τοποθέτηση σε καίρια σημεία, 12 ενημερωτικών ταμπελών δεικτών ημερήσιου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς στο Δήμο Κρωπίας.

Σύμφωνα και με την συνεδρίαση του 1 ου Σ.Τ.Ο Δήμου Κρωπίας για το 2020, οι δασικοί δρόμοι είναι συντηρημένοι, έχουν από πέρσι διανοιχτεί καλύτερα και διαστρωθεί κρίσιμοι δρόμοι δασοπυροπροστασίας στον Υμηττό (π.χ. η άλλη είσοδος προς Σέσι και άλλα σημεία) πάντοτε υπό την εποπτεία-συμφωνία του Δασονομείου Κορωπίου-Δασαρχείου Πεντέλης, ενώ οι δεξαμενές νερού είναι όλες σε πλήρωση ενώ κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάζουν οι πυροσβεστικοί κρουνοί που ελέγχθηκαν από την Π.Υ Κρωπίας από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου του 2020.

Στον τομέα της καθαριότητας με μεγάλη ένταση, γίνονται προσπάθειες για την συμμόρφωση με κανόνες ορθής συμπεριφοράς με έμφαση :

α)στην αποκομιδή απορριμμάτων διότι παρατηρούνται δεκάδες μη ορθές πρακτικές όπως, ανοιχτές σακούλες χωρίς δέσιμο με αποτέλεσμα να χύνονται λίπη και υγρά στους κάδους, συνέχιση απόρριψης ογκωδών χωρίς ειδοποίηση προγραμματισμού αποκομιδής στο Γραφείο Δημότη(Τα τηλέφωνα είναι : 800 11 34 600 ή 213 2000766 εσωτ.166).

β) στο διαχωρισμό σύμμεικτων σε πράσινα απορρίμματα και χρήση όλων των ενεργών συστημάτων διαχωρισμού σύμμεικτων απορριμμάτων (μπλε κάδοι συσκευασιών και γυαλιού, κόκκινοι κάδοι υποδημάτων-ενδυμάτων, διαχωρισμός πράσινων/προϊόντα κλαδεμάτων από τα σύμμεικτα απορρίμματα, ΑΗΗΕ/ηλεκτρικές- ηλεκτρονικές συσκευές).

Έχουν επίσης τοποθετηθεί, σε γνωστά σημεία παράνομης εναπόθεσης ογκωδών-μπαζών, κοντά σε σημεία ανάπτυξης των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικές προειδοποιητικές-απαγορευτικές πινακίδες επιβολής προστίμων.

Επίσης, όπου ήταν εφικτό έγιναν περιφράξεις με χωμάτινα εμπόδια και μπάρες σε σημεία που παρατηρείται παράνομη εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων.

Παρότι εργάζονται σε καθημερινή 24ωρη βάση πολλές υπηρεσίες καθαριότητας- μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων και πράσινων απορριμμάτων παρατηρούνται πολλές, εκ νέου παράνομες εναποθέσεις σε πολλά σημεία της περιφέρειας του Δήμου.

Την προσπάθεια του Τομέα καθαριότητας δυσκολεύουν και οι συνεχείς αυτοκινούμενες ομάδες πλανόδιων που διανυκτερεύουν σε σημεία του Δήμου Κρωπίας και άλλων περιοχών της Νότιας Αττικής και των Μεσογείων και εναποθέτουν πολλά απορρίμματα. Απασχολούν δε τις υπηρεσίες, πολιτικής προστασίας, της αστυνομίας και τις ομάδες πυρόσβεσης (επιπλέον λόγοι ειδικής επιτήρησης πρόληψης)

Έχουν τέλος αναπτυχθεί ήδη θέσεις Πράσινων Γωνιών στην περιφέρεια του Νότιου τμήματος του Δήμου Κρωπίας (Αγία Μαρίνα και Κίτσι) ανοιχτές στους κατοίκους, με περιέκτες ΑΗΗΕ-μικρές ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, κάδο γυαλιού- κώδωνες και σιδερένιους κάδους υποδοχείς πράσινων απορριμμάτων(προϊόντα κλαδεμάτων).

Αναμένεται, επίσης η περαιτέρω οργάνωση και άλλων πράσινων Γωνιών με περισσότερους περιέκτες των συστημάτων ανακύκλωσης.

Στα τέλη Αυγούστου 2020 θα ακολουθήσει ενημερωτική εκστρατεία για το νέο σύστημα συλλογής οργανικών αποβλήτων (καφές κάδος συλλογής βιοαποβλήτων- 90 κάδοι διαφόρων διαστάσεων) με τη διανομή ειδικού εντύπου ενημέρωσης.

Σε πρώτη φάση οι καφέ κάδοι αναπτύσσονται σε κεντρικά σημεία μεγάλης παραγωγής βιοαποβλήτων και σε επόμενη φάση, πιο εκτεταμένη ανάπτυξη, σε συνοικίες και οικιστικές περιοχές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies