Συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου με την ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ»

Ο Δήμος Μαρκόπουλου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας της ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ” με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ενεργο-ποίησης των νέων του Δήμου.

Μια συνεργασία – γέφυρα, που θα λειτουργήσει παράλληλα και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο και Κέντρο Φιλοξενίας αθλητικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για νέους, στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων CONNECT YOUR CITY Training Center και θα υλοποιηθεί μεταξύ άλλων στα εξής θεματικά πεδία:

· Υποστήριξη των δημοτών της περιοχής σε θέματα εκπαίδευσης, φτώχειας, ευαλωτότητας.
· Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και προαγωγή της ψυχικής υγείας.
· Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
· Δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του
πληθυσμού.

Συγκεκριμένα η συνεργασία της ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ” και του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας θα
πραγματοποιηθεί στους παρακάτω τομείς:

 • Νεολαίας και Εθελοντισμού: Μέσα από μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τα κέντρα νέων “ConnectYourCity” της “ΙΑΣΙΣ”, στο πλαίσιο κινητοποίησης των νέων του Δήμου προς την έννοια του ενεργού πολίτη και τη συνδιοργάνωση με αυτά, δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τους, σε θέματα που αφορούν στην κοινό-τητα, το περιβάλλον και τον ενεργό εθελοντισμό. Σε όλα τα παραπάνω ο Δήμος θα διαθέτει όχι μόνο την αιγίδα του για την οργάνωση εθελοντικών δράσεων, την υλοποίηση εκπαι-δευτικών σεμιναρίων σε ευπαθείς ομάδες και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και τους εθελοντές που ήδη διαθέτει στο δυναμικό του.
 • Δράσεων κατά της Φτώχειας
  Συνεργασία μεταξύ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και του προγράμματος FabricRepublic της ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ”, με σκοπό την παροχή ρουχισμού κατόπιν σχετικού αιτή-ματος. H FabricRepublic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεο-νάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσι-μότητα και την αειφόρο ανάπτυξη, παρέχοντας δωρεάν και καθαρό ρουχισμό σε 65 συνεργα-ζόμενους φορείς αλληλεγγύης.
 • Υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων λόγω του COVID-19
  Τη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρέμβαση στην Κοινότητα» με σκοπό την
  υποστήριξη, από την ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ”, των αναγκών ωφελούμενων που διαμένουν στον Δήμο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως ή/και είναι
  απομονωμένα, διαβιούν στο όριο της φτώχειας, έχουν κινητικές δυσκολίες, έχουν περιο-ρισμένες φυσικές-πνευματικές δυνατότητες-αντοχές, χρήζουν ιατρονοσηλευτικής ή/και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης – φροντίδας και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Αντικείμενο της υποστήριξης σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να είναι: ιατρονοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, ατομική φροντίδα και υγιεινή, αγορά και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής, κάλυ-ψη άλλων βασικών αναγκών διαβίωσης (πληρωμές λογαριασμών κ.α.), υποστηρικτική πρόσ-βαση και συνοδεία σε υπηρεσίες και γενικότερα διευκόλυνση σε θέματα μετακινήσεων καθώς και εν γένει συντροφιά, φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
 • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευ-νητικής εμπειρίας, όπως και την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, webinars, διαδραστικών εκπαιδεύσεων (π.χ. worldcafé, workshops, zoommeeting, κλπ.) κ.ά. μέσω Ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.
 • Σεμινάρια – διαλέξεις και εκπαίδευση διαμέσου του Πιστοποιημένου ΚΕΚ της ΑμΚΕ “ΙΑΣΙΣ”, που θα προσφέρουν πολύτιμα εργαλεία σε στελέχη του Δήμου, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους, για να εκσυγχρονιστούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες.
Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies