Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ετοιμότητας της ομάδας Πολιτικής Προστασίας, με τις ελλείψεις να εντοπίζονται σε επίπεδο εθελοντών και οφείλονται στις καθυστερήσεις που έχουν προκληθεί στις πιστοποιήσεις λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά συστήνεται το όργανο και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους. Σημείωσε πως ο Δήμος Παιανίας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις έχοντας εξασφαλίσει την λειτουργικότητα των υποδομών (κρουνοί, δεξαμενές, οχήματα) ενώ ως απάντηση στην έλλειψη πιστοποιημένου προσωπικού, σε περίπτωση ανάγκης θα κληθεί προσωπικό του δήμου για τις δύο υδροφόρες ενώ τα μηχανήματα του δήμου θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης διαβεβαιώνοντας πως θα σταθεί αρωγός στο έργο της Πολιτικής Προστασίας συμβάλλοντας με κλαδέματα και διανοίξεις δρόμων όπου απαιτείται. 

Από την Περιφέρεια Αττικής έγινε σαφές πως σε περίπτωση συμβάντος θα συμμετέχει με την διάθεση υλικού όπως υδροφόρες. 
Όσον αφορά τα περίπολα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου κ. Χατζόπουλος επιβεβαίωσε πως το ένα περίπολο θα βρίσκεται στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος όπως κάθε χρόνο ενώ ο κ. Ζαφείρης, Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος Παλλήνης πως περίπολο θα βρίσκεται στο τέρμα της Ασκληπιού.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δεσμεύθηκε πως για το περίπολο της Ασκληπιού να τοποθετηθεί κιόσκι. 

Με την σειρά του ο Βαγγέλης Τσιγκρέλης από το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΣΕΠΠΒΑΤΥ έκανε λόγο για άριστη συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας ενώ τόνισε πως ο ΣΠΑΥ θα πρέπει να ενσκήψει περισσότερο στα προβλήματα του Δήμου Παιανίας. 

Το δικό τους ρόλο στη μάχη με την πυροπροστασία θα έχουν το Σύστημα Προσκόπων Παιανίας και το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, οι οποίοι μέσω των δράσεων τους στο βουνό δύνανται να εντοπίζουν εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά και να ενημερώνουν τόσο την Πολιτική Προστασία όσο και την Πυροσβεστική.  

Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωπος της ΑΣΔΕΝ εξήγησε πως η συμβολή τους θα είναι κυρίως με τα κανονάκια ψεκασμού και ζήτησε την συμβολή του Δασαρχείου ώστε να γίνουν κλαδέματα που θα επιτρέψουν την σωστή λειτουργία τους. 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies