Έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης είναι τα σχολεία του Δήμου Παιανίας

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού των σχολικών κτιρίων ενώ τα συνεργεία θα εργαστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο για παρεμβάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα, όλο το προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι σχολικές καθαρίστριες υποβλήθηκαν σε τεστ αντισωμάτων και ανίχνευσης του Covid-19, το οποίο έγινε με μέριμνα του Δήμου Παιανίας.

Η διανομή μασκών και παγουριών θα γίνει στους μαθητές το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ΚΕΔΕ ενώ ήδη από τον Δήμο Παιανίας έχει διανεμηθεί απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ήδη από τον Αύγουστο 2019, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων τόσο με την προηγούμενη όσο και με την νυν διοίκηση της ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές – πρώην ΟΣΚ) μεταφέροντας τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και προωθώντας την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως και προκύπτει από την σχετική αλληλογραφία με ημερομηνία 23/12/19.

Μοναδικές εκκρεμότητες για την νέα σχολική χρονιά παραμένουν το 2ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών (παράρτημα) και το νεοσύστατο 5ο  Νηπιαγωγείο Παιανίας. Το δεύτερο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στο κτίριο επί της οδού Δημάρχου Ίωνος Βορρέ 1 (πρώην Διαδ. Κων/νου), ενώ την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Δήμου Παιανίας (Κω/νου Πρίφτη & Σπ. Δήμα, 19002, Παιανία) σε ειδικά τμήματα που σχηματίστηκαν.

Στο 2ο  Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών (παράρτημα), για το οποίο ο Δήμος Παιανίας είχε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες από το 2019 και εκκρεμούσε μόνο η τοποθέτηση των αιθουσών, σήμερα έχει μεταφερθεί η πρώτη ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα τοποθετηθούν άλλες δύο οπότε και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Έως τότε οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στο 2ο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών και στο 3ο Δημοτικό σχολείο, αντίστοιχα, σε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός για τις νέες αίθουσες από την ΚΤΥΠ ολοκληρώθηκε μόλις τον Ιούνιο του 2020 και σε διάστημα δύο μηνών- χρόνο ρεκόρ- είναι έτοιμες προς παράδοση 684.

«Να ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά χωρίς απρόοπτα για μαθητές και γονείς. Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο κινηθήκαμε εγκαίρως για να καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους μαθητές του δήμου σε αξιοπρεπή σχολεία. Η κατάσταση φέτος είναι βελτιωμένη καθώς έχουν καλυφθεί οι περισσότερες ανάγκες χωρίς κενά και ουσιώδεις εκκρεμότητες. Να ευχαριστήσω τους γονείς των μαθητών που ακόμα τα σχολεία τους είναι στην διαδικασία προετοιμασίας, για την ανοχή που δείχνουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies