Το σχέδιο «Παιδεία 2021-2023» παρουσίασε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο Δήμαρχος Παιανίας

Μέσω τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε όλος ο προγραμματισμός του δήμου για τα επόμενα χρόνια με στόχο ένα νέο τοπίο στον χώρο της Παιδείας ενώ ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συνεισ-φέρουν και με δικές τους προτάσεις.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και τις καθυστερήσεις ανακοινώνοντας πως ολοκληρώθηκαν πλέον όλες οι διαδικασίες και η επαναλειτουργία των σχολείων θα βρει τους μαθητές στις νέες δομές.

Επεσήμανε πως από το 2010 δεν είχε ληφθεί καμία πρωτοβουλία για τις σχολικές δομές στον Δήμο Παιανίας.

Κάνοντας απολογισμό των όσων μέχρι σήμερα έχουν γίνει αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση μελέτης επισκευής κτιρίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τις Διευθύνσεις καταγράφοντας τα προβλήματα στις δομές. Ανακοίνωσε πως επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης των δομών.

Παράλληλα, με επιστολή προς τους διευθυντές των δομών που δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη ζητείται να ενημερωθεί ο δήμος για τις ανάγκες κατασκευαστικού χαρακτήρα (ελαιοχρω-ματισμοί, συστήματα ασφαλείας, αλεξικέραυνα, αποκαταστάσεις κ.ά.) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εργασιών με στόχο να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Όσον αφορά την ανέγερση νέων σχολικών δομών:

– Ο Δήμος Παιανίας είναι έτοιμος ώστε να κατατεθεί η πρόταση για το 5ο Δημοτικό Παιανίας για το οποίο έχει εκδοθεί και η άδεια της πολεοδομίας.
– Εκπονείται η μελέτη για το 3ο νηπιαγωγείο ΓΝ
– Έχει υποβληθεί αίτημα για μελέτη για το 4ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας.
– Δρομολογείται η ανέγερση ειδικού σχολείου σε συνεννόηση με την ΚΤΥΠ

Ο Ισίδωρος Μάδης επεσήμανε την ανάγκη για νέες δομές γυμνασίων στην κοινότητα Παιανίας λόγω της παλαιότητας των υπαρχόντων.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία για την «υιοθέτηση» σχολικών μονάδων από επιχειρήσεις. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Παιανίας, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τις Αττικές Διαδρομές με το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του αύλειου χώρου του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην καθιέρωση της διαπαραταξιακής για τα θέματα παιδείας ούτως ώστε να υπάρχει ενημέρωση και σύμπνοια ενώ το πόρισμα της συζήτησης θα χρησιμο-ποιηθεί στην προγραμματιζόμενη εντός των ερχόμενων ημερών σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Παιδείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ελενα Αντωνίου, ο ειδικός συν-εργάτης σε θέματα Παιδείας κ. Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, εκπροσωπώντας την δημοτική παρά-ταση «Νέα Πολιτεία» ο κ. Δημήτρης Ανδρέου, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης και η κα Κλειώ Ανδρέου (Το Αύριο στα χέρια μας) και ο κ. Κώστας Φιλιούσης (Λαϊκή Συσπείρωση).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies