Δήμος Παιανίας-ΕΥΔΑΠ: Τηλεδιάσκεψη για την επανεκίννηση του έργου αποχέτευσης

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΕΥΔΑΠ και αντικείμενο την επανεκκίνηση του έργου της αποχέτευσης στην ΔΕ Παιανίας είχε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ μεταξύ άλλων η κα Γεωργία Στεφανάκου, βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Κώστας Βουγιουκλάκης, Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης και ο κ. Ηλίας Καράμπελας ενώ από πλευράς Δήμου Παιανίας η Γενική Γραμματέας κα Φωτεινή Τολούδη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κα Έλλη Μουντράκη.

Θυμίζεται πως το έργο που βάση σύμβασης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2018, έχει βαλτώσει ενώ ο Ανάδοχος έχει κριθεί έκπτωτος και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να ξεπεραστεί το συντομότερο ο σκόπελος αυτός και να συνεχιστεί το έργο προς όφελος των κατοίκων.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη της επανεκκίνησης του έργου της αποχέτευσης στην ΔΕ Παιανίας το συντομότερο δυνατόν και με βιώσιμους όρους. Η πόλη μπήκε σε μια περιπέτεια λόγω κακών επιλογών ενώ το ναυάγιο ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή λόγω της μεγάλης έκπτωσης- περίπου 60%- που είχε δώσει ο ανάδοχος. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από μια πολυετή ταλαιπωρία δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 10% του έργου ενώ λάθος χειρισμοί της προηγού-μενης διοίκησης του δήμου, παρείχαν τυπικές δικαιολογίες στον ανάδοχο να επικαλείται ενώπιον της δικαιοσύνης» σημειώνει ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Ξεκαθαρίζει δε ότι «η υπόθεση αυτή που σήμερα βρίσκεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στο οποίο έχει προσφύγει ο ανάδοχος, θα κλείσει άμεσα. Από πλευράς δήμου, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες κατά το νόμο διαδικασίες ώστε να αναλάβει νέος ανάδοχος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies