Δύο ολοκαίνουριες πλατείες στον Δήμο Παιανίας – Μάδης: «Κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας»

Κατασκευάζονται δύο νέοι χώροι πρασίνου και παιδικής χαράς

Μια προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στην πόλη γίνεται πράξη μετά την υποβολή προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο μελέτης για την κατασκευή δύο νέων χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς στον Δήμο Παιανίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάδης: «Η ανάγκη για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων είναι μεγάλη και αποτελεί προσωπική μου δέσμευση. Ήδη κατασκευάζεται μια νέα πλατεία στην ΔΕ Παιανίας ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για αντίστοιχο έργο στη ΔΕ Γλυκών Νερών και συγκεκριμένα στο Μιχούλι».

«Σε αυτά προστίθενται και οι δύο νέοι χώροι για τους οποίους υποβλήθηκε η μελέτη για χρηματοδότηση ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα έργα. Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος Παιανίας ένας δήμος φιλικός προς τον κάτοικο και να του παρέχει διέξοδο από την καθημερινότητα μέσα στη γειτονιά του», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Παιανίας.

«Είναι οξύμωρο ένας δήμος στους πρόποδες του Υμηττού να μην διαθέτει λειτουργικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους. Αυτή την εικόνα εμείς την αλλάζουμε» κατέληξε ο κ. Μάδης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο σχεδιασμός των δύο χώρων εξασφαλίζει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση φωτιστικών LED χαμηλής κατανάλωσης, Η σκίαση επιτυγχάνεται με φυτά ενώ προτεραιότητα δίνεται στον πεζό και στα ΑΜΕΑ. Ειδική πρόβλεψη έχει γίνει και για τα ποδήλατα ενώ βάρος δίνεται στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τη δημιουργία Βοτανικών Κήπων. Από το σχεδιασμό δεν λείπουν και οι υποδομές για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα.

Για τον κοινόχρηστο χώρο ΚΧ158Α που βρίσκεται επί των οδών Ι. Σιδέρη και Νικολογιάννη προβλέπονται 3 ενότητες: α) παιδική χαρά, β) πλατεία σε δύο επίπεδα και γ) διαδρομή των βοτάνων.

Η παιδική χαρά θα διαθέτει: είσοδο κοινού, χώρο παιχνιδιού κατάλληλο για 2 ηλικιακές ομάδες, καλυπτόμενο από αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, καθιστικά για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, καλάθια απορριμμάτων, ζώνες πρασίνου, πινακίδα εισόδου η οποία θα φέρει το σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας της παιδικής χαράς.

Η ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ στο δημόσιο χώρο, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού καθώς και με τη δημιουργία οδεύσεων με κλίση 5% για την πλήρη προσπελασιμότητα των ΑΜΕΑ στο σύνολο του πάρκου.

Για τον κοινόχρηστο χώρο ΚΧ 1691, ο οποίος βρίσκεται στις οδούς Παπαχαραλάμπους και Χρυσανθέμων, χωροθετείται χώρος στάσης με φυσικό υλικό (πατητό χρώμα), ο οποίος σκιάζεται από πέργκολα με αναρριχόμενα φυτά και φυλλοβόλα δέντρα. Στο ανατολικό τμήμα της πλατείας δημιουργείται ένας ξεχωριστός τομέας, οποίος αφιερώνεται στο βοτανικό κήπο και σε περιπατητική διαδρομή. Με την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, προσδίδεται ένας εκπαιδευτικός και περιβαλλοντικός χαρακτήρας στον χώρο, για τα παιδιά και τις οικογένειες της γύρω περιοχής.

Για την άρδευση θα χρησιμοποιηθούν τα υφιστάμενα στους δύο χώρους πηγάδια, με την τοποθέτηση πιεστικών αντλητικών συγκροτημάτων αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα άρδευσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, με την εγκατάσταση κατάλληλων δικτύων σωληνώσεων και εξαρτημάτων.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης και της ενίσχυσης του πρασίνου χώρων που θα φυτευτούν πάνω από 1.000 πόες, θάμνοι και αναρριχώμενα φυτά και πάνω από 50 δέντρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies