Μπήκαν μπροστά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δύο ακόμα σχολεία της πόλης, το 3ο Δημοτικό και το
6ο Γυμνάσιο, ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τα ανακαινίσει, να τα
βελτιώσει και να τα κάνει φιλικότερα τόσο προς τα παιδιά που φιλοξενούν, όσο και προς το
περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων για τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Μίνα Παναγιωτακοπούλου και Πάνος Σπηλιόπουλος αντίστοιχα.

Εάν όλα πάνε καλά τα έργα θα τελειώσουν και στις δύο σχολικές μονάδες μέσα στους επόμενους μήνες ενώ, με τον τρόπο που έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες, μπορεί να γίνεται παράλληλα και μάθημα, όταν αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Ενδεικτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν: η εξωτερική μόνωση του κτιρίου, το οποίο θα φυσικά βαφτεί στη συνέχεια, η αλλαγή στα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα, η αλλαγή του τρόπου θέρμανσης – ψύξης και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις που όχι μόνο θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα των σχολείων, αλλά θα δώσουν νέα ζωή σε αυτές τις δύο, παλιές σχολικές μονάδες.

Τα ίδια έργα αναμένεται να γίνουν σε ακόμα 6 σχολεία του Ηρακλείου: το 13ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό, το 9ο Νηπιαγωγείο, καθώς και τα σεισμόπληκτα 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο, οι παρεμβάσεις στα οποία θα πάρουν αμέσως μετά σειρά.

Να σημειωθεί δε ότι για όλες αυτές τις εργασίες ο Δήμος θα βάλει ελάχιστα χρήματα από ίδιους πόρους, αφού η δημοτική αρχή διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικές χρηματοδο-τήσεις από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου.

«Υπό κανονικές συνθήκες θα επισκεπτόμασταν μαζί με τους γονείς τα σχολεία για να τους εξηγήσουμε τι εργασίες θα γίνουν προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πιο όμορφο και λειτουρ-γικό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά της πόλης μας. Έστω και μέσα από τηλεδιάσκεψη, θελή-σαμε να συζητήσουμε μαζί τους, να τους παρουσιάσουμε την πορεία των έργων για να είναι πλήρως ενήμεροι για αυτά που γίνονται και θα γίνουν. Άλλωστε, είναι κοινός μας ο στόχος να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές, για τα παιδιά, για το μέλλον του Ηρα-κλείου», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies