Γ. Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς: «Λέμε ναι στην πειθαρχία, όχι στην ανεμελιά»

«Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται παγκοσμίως μας οδηγεί να συμπορευτούμε· κράτη, κυβερνήσεις, περιφέρειες, δήμοι και πολίτες. Όλοι μας δίνουμε τη μάχη για να βγούμε υγιείς από τον νέο κορονοϊό.

Ο Δήμος μας  βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και τον Ιατρό Εργασίας, των ανακοινώσεων και οδηγιών που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του νέου κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του. 

Προχωρήσαμε:

-Στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλον για τις ευάλωτες ομάδες (άποροι, ηλικιωμένοι, ασθενείς) αξιοποιώντας έμψυχο δυναμικό από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο. Ενισχύσαμε όλες τις Κοινωνικές δομές του Δήμου μας προς αυτή την κατεύθυνση.

-Σε όλα τα δημοτικά κτήρια και χώρους του Δήμου μας ελήφθησαν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η λειτουργία των υπηρεσιών οργανώθηκε με εκ περιτροπής εργασία, αυστηρά μέτρα περιορισμού εισόδου κοινού (μόνο με ραντεβού) και κατ’ οίκον εργασία.

-Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα Δημοτικά Κτήρια (Αμαξοστάσιο, Δημαρχείο, Τεχνική Υπηρεσία κ.α.)

Ενημερωθήκαν  άμεσα οι πολίτες για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου

-Τα στελέχη της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου μας φροντίζουν για την δημιουργική απασχόληση  των παιδιών καθ΄ όλη την διάρκεια που οι Παιδικοί Σταθμοί παραμείνουν κλειστοί. Μέσω  Blog  παρέχονται στα παιδιά δραστηριότητες δημιουργικών και παιδαγωγικών δράσεων.

-Δημιουργήθηκαν γραμμές υποστήριξης – ενημέρωσης για την παροχή συμβουλευτικών – ψυχολογικών υπηρεσιών από ψυχολόγους και παιδίατρους των Παιδικών Σταθμών

-Δημιουργήθηκε τηλεφωνική Συμβουλευτική Υποστήριξη για την ενδοιοκογενειακή βία

– Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων (απόθεμα ξηράς τροφής και ειδικές άδειες στους εθελοντές της Επιτροπής Ζωοφιλίας που μεριμνούν για την σίτιση τους).

-Η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται διαρκώς στους δρόμους προκειμένου να διαπιστώσει  εάν τηρούνται τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

-Ειδικά συνεργεία της καθαριότητας (πλυντήριο κάδων) καθημερινά προβαίνουν σε απολυμάνσεις και καθαρισμούς κάδων απορριμμάτων, κάθε φορά και σε διαφορετική συνοικία του Δήμου μας. Επίσης απολυμαίνονται πεζοδρόμια και δρόμοι.

-Ειδικά συνεργεία έχουν πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σε πλατείες και δρόμους με παγκάκια καθώς και σε στάσεις λεωφορείων όπου υπήρξε το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωση πολιτών.

Πριν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση.

-Οι σχολικές μονάδες έχουν επανδρωθεί με κλειστά καλαθάκια απορριμμάτων, αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα καθώς και στις  εισόδους των. Με το άνοιγμα των σχολείων  έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση της καθαριότητας τους με επιπλέον προσωπικό, για απολύμανση ειδικών επιφανειών όπως πόμολα, πόρτες, βρύσες, χερούλια κ.α .»

Τέλος, απευθύνοντας μήνυμα προς τους πολίτες ανέφερε:

«Όλοι μας οφείλουμε να επιδείξουμε ατομική υπευθυνότητα, προσήλωση στους κανόνες  και στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, και φυσικά ψυχραιμία. Λέμε ΝΑΙ στην πειθαρχία, ΟΧΙ στην ανεμελιά.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies