Σημαντικός είναι ο ρυθμός υλοποίησης προτάσεων των πολιτών του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού 2020

Το 2016 ο Δήμος Κηφισιάς εγκαινίασε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της χώρας διαδικασία αυτή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου.

Από το 2016 έως σήμερα ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και πριμοδοτείται με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς για τις 14 Συνοικίες του Δήμου, των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση μικρής κλίμακας έργων ή υπηρεσιών που αφορούν στην αναβάθμιση των γειτονιών και τα οποία έχουν προτείνει οι δημότες μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων και των εκλεγμένων Συνοικιακών Συμβουλίων.

Στο Συμμετοχικό Προϋπολογισμό του 2020 ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων των πολιτών που αφορά στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με τοποθέτηση λαμπτήρων φωτισμού νέας τεχνολογίας τύπου Led.

Παρεμβάσεις φωτισμού πραγματοποιήθηκαν στις συνοικίες Αλωνίων, Πολιτείας, Άνω Κηφισιάς, Μορτερού, Συνοικισμού Νέας Ερυθραίας κ.α.

Με τα έργα αυτά στις γειτονιές επιτυγχάνεται καλύτερος φωτισμός, μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ενώ είναι παρεμβάσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τον Δήμο μας.

Οι πολίτες μέσω των συμμετοχικών διαδικασιών αιτήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης επικίνδυνων σημείων σε πεζοδρόμια και σημειακά σε οδοστρώματα. Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου ήδη έχουν προχωρήσει σε αποκαταστάσεις οδοστρώματος στην οδό Παλαιολόγου, στην κατασκευή πεζοδρομίου και κρασπέδων στην οδό Αγίου Σεραφείμ, την Τατοίου, την Όθωνος, Αχαρνών, την 1η Μάη, Μαρίνου Αντύπα, Αραβοσιτά κ.α.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τις προτάσεις του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού 2020 και στους χώρους πρασίνου. Τέτοιοι χώροι έχουν ήδη συντηρηθεί όπως ο χώρος πέριξ του Γυμναστηρίου Πολιτείας, ή έχουν αναμορφωθεί όπως το τριγωνικό πάρκο στην συμβολή των οδών Ερυμάνθου και Κηφισού ή έχουν πραγματοποιηθεί μικρά έργα όπως η αντικατάσταση της ξύλινης πέργκολας στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας.

Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιος Μακρής, τα αιτήματα των πολιτών που προέκυψαν μέσω των συμμετοχικών διαδικασιών ανέρχονται σε 79 και είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρυθμός υλοποίησής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies