Νέα εποχή με φωτισμό LED σε ολόκληρο το Δήμο Μεταμόρφωσης

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος, Στράτος Σαραούδας

Σε μια νέα εποχή όσον αφορά τον φωτισμό της πόλης εισέρχεται ο Δήμος Μεταμόρφωσης μετά τον έλεγχο και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της διαδικασίας προμήθειας και εγκατάστασης νέου φωτισμού LED σε όλη την Μεταμόρφωση.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ειδικότερα στην δήλωση του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED γίνεται σύντομα πραγματικότητα, καθώς ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Με τον νέο φωτισμό αντιμετωπίζονται ριζικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που ζούμε εδώ και χρόνια, ενώ θα φωτιστεί η πόλη και η καθημερινότητά μας. Οι ζωές μας.

Ικανοποιείται ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας μας και μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής. Και έπεται συνέχεια…».

Στο ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Μεταμόρφωσης για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

«H συνολική αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED αποτελούσε -και αποτελεί- ένα διαχρονικό αίτημα και μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες της πόλης μας.

Με τον νέο φωτισμό LED το καθημερινό πρόβλημα του πεπαλαιωμένου δικτύου φωτισμού και των συνεχώς καμένων λαμπών δεν αντιμετωπίζεται απλά, αλλά εξαλείφεται για αρκετά χρόνια. Και μάλιστα με καλύτερη ποιότητα φωτισμού και σημαντική εξοικονόμηση ρεύματος, άρα χρημάτων.

Μια αναβάθμιση η οποία πλέον βρίσκεται προ των πυλών, καθώς ολοκληρώθηκε όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Συγκεκριμένα:

Το 2020 με την υπ. αριθμόν 427 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 6ΛΞΗΩΚΒ-ΒΓΘ) εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης για τον ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED με αρ. ΕΣΗΔΗΣ: 104403 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5η Φεβρουαρίου του 2021 με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.999.035,12€ με ΦΠΑ 24%.

Υποβλήθηκαν τρεις προσφορές, ενώ αρχές Μαρτίου εγκρίθηκε το με αρ. πρωτ. 5928/11-03-2021 πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού. Μια απόφαση η οποία στις 23-03-2021 κοινοποιήθηκε, όπως προβλέπεται, στις υποψήφιες εταιρείες μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και επί της οποίας δεν κατατέθηκαν ενστάσεις.

Στη συνέχεια η απόφαση εστάλη για Έλεγχο Νομιμότητας στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό τον έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την

«Προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED» τελικού προϋπολογισμού 1.882.108,08€.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 23/11/2021 και κοινοποιήθηκε στο Δήμο η εγκριτική πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ειδοποιηθήκαμε ότι μπορούμε να προβούμε άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης και άρα στην αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies