Σε πλήρη εξέλιξη η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Δήμο Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες θερμομόνωσης και στεγάνωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Δήμο Χαλανδρίου, από τις αρχές του 2022, ένα έργο ύψους 1.250.000 ευρώ που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Το σημαντικό έργο στοχεύει στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης στα 10 σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ ξεκίνησε, από το 12ο Δημοτικό, η αντικατάσταση με ενεργοβόρων λαμπτήρων με LED, μετά την πλήρη καταγραφή των αναγκών και την προμήθεια των υλικών. Η αντικατάσταση θα γίνει σταδιακά, δεδομένου ότι οι εργασίες γίνονται μόνο τα σαββατοκύριακα, όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει επίσης αντικατάσταση των κουφωμάτων(παράθυρα και εξώθυρες). Η διαδικασία βρίσκεται στη φάση κατασκευής των κουφωμάτων και προγραμματισμού της τοποθέτησής τους.

Συνολικά έγιναν μονώσεις 4.733 τ.μ., ενώ θα αντικατασταθούν κουφώματα 2.200 τ.μ., με διπλά υαλοστάσια και θα τοποθετηθούν 1.634 τεμάχια φωτιστικών LED.

Σίμος Ρούσσος: «Υλοποιούμε σταδιακά το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια»

Σε δήλωση του για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Δήμος Χαλανδρίου προχωρά απαρέγκλιτα στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, με βάση το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ),  το οποίο ολοκλήρωσε το 2019.

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας στις κολυμβητικές δεξαμενές του αθλητικού κέντρου “Ν. Πέρκιζας”, το οποίο μείωσε την κατανάλωση στο μισό. Από  την αρχή του χρόνου ξεκίνησε και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, το οποίο θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Και παρότι έργα όπως τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαχείριση της παρούσας ενεργειακής κρίσης, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου θα υλοποιήσει σταδιακά τη δέσμευσή της για παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων έως το 2030».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies