Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Ελευσίνας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Με τον τρόπο αυτό, επισφραγίστηκε η διάθεση των δύο πλευρών για μια στενή συνεργασία σ’ ένα ευρύ πεδίο δράσεων.

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Στέλλας Κάβουρα, και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο και την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών.

Επιπροσθέτως, συναποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος:

«Θέλουμε οι δράσεις που θα αναπτύξουμε με τον Δήμο Ελευσίνας, να είναι οδηγός για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 25 και πλέον χρόνια, επιδιώκει και κάνει πράξη τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, στοχεύοντας στην ουσία: την άμεση αντιμετώπιση και παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη ή διατρέχουν κίνδυνο και που τη δεδομένη κρίσιμη χρονική στιγμή, η ανάγκη να σταθούμε δίπλα τους και να παρέχουμε τη φροντίδα που τους αξίζει με συνέπεια, συνέχεια και αξιοπρέπεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελευσίνας σημείωνε πως: «Με την υπογραφή του Συμφώνου οι δύο πλευρές ξεκινούμε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Η δέσμευσή μας για να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών, είναι ξεκάθαρη».

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, θα έχει και η Δημοτική Αστυνομία, όπως διευκρίνισε και η Στέλλα Κάβουρα. Για τον ρόλο που θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία, συμφωνήθηκε το «Χαμόγελο» να πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις στα στελέχη, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην
υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies