Ο Γρ. Σταμούλης ζητά την οικονομική ενίσχυση του Δασικού Συνεταιρισμού Μεγάρων

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Την οικονομική ενίσχυση του Δασικού Συνεταιρισμού Μεγάρων ζητά ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Ειδικότερα ο κ. Σταμούλης τονίζει: «Είναι γνωστό το γεγονός ότι η μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Μαΐου που κατέκαυσε τεράστια περιοχή από τον Δασικό πλούτο των Γερανείων και άλλων περιοχών του Δήμου Μεγαρέων εκτός από από τις καταστροφές στα δάση και τις ζημιές σε σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και γεωργικά μηχανήματα προξένησε τεράστια οικονομική ζημία στους ρητινοκαλλιεργητές της περιοχής οι οποίοι χρειάζονται άμεση οικονομική στήριξη».

Ειδικότερα ο κ. Σταμούλης, με σχετικό έγγραφό του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο και τον υφυπουργό κ. Αμυρά Γεώργιο ζητεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δασικού Συνεταιρισμού Μεγάρων.

Το πλήρες κείμενο του Δημάρχου Μεγαρέων, αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε, ότι η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου στις 19 Μαΐου 2021, εισήλθε από τις 03:00 της 20ης Μαΐου στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και κατέκαψε μία τεράστια έκταση 70.000 περίπου στρεμμάτων στα Γεράνεια Όρη, δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ζημιές στα δάση, στις αγροτικές καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε γεωργικά μηχανήματα και σε σπίτια, σε διάφορους οικισμούς εντός των ορίων του Δήμου μας.

Από την παραπάνω καταστροφή την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά υπέστησαν οι ρητινοκαλλιεργητές και τούτο διότι το αντικείμενο της εργασίας τους θα απαιτήσει πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί.

Το Υπουργείο σας έχει πάρει μία σειρά μέτρων, που σκοπό έχουν την οικονομική στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών και ταυτόχρονα έχει επιχορηγήσει με 700.000 ευρώ τους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Ευβοίας. Δυστυχώς αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση δεν έχει δοθεί στον Δασικό Συνεταιρισμό Μεγάρων.

Κατόπιν των παραπάνω και για την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δασικών συνεταιρισμών, που επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές, παρακαλούμε όπως δοθεί οικονομική ενίσχυση και στον Δασικό Συνεταιρισμό Μεγάρων.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies