Η χρηματοδότηση έργων ύψους 21 εκ. ευρώ στο πλαίσιοτου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Αγ. Αναργύρων-Καματερού και του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα.

Επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Πέτσα υπήρξε η χρηματοδότηση νέων έργων και μελετών συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης.

Πρόκειται για έργα πνοής που θα δημιουργήσουν νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και θα παρέχουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μέσα από δυναμικές και αξιόπιστες μελέτες.

Παράλληλα συζητήθηκαν καινοτομίες δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα σχολεία του Δήμου που θα αναβαθμιστούν, θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες καθώς και με έξυπνες διαβάσεις.

Συγκεκριμένα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι τα εξής :

Αστική Αναζωογόνηση- Δίκτυο Παρεμβάσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ενίσχυσης της προσβασιμότητας σε οδούς του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού
– 11.500.000 ευρώ
Συντήρηση Σχολικών Μονάδων
– 2.000.000 ευρώ
Δράσεις για την Ηλεκτροκίνηση – Προμήθεια Οχημάτων και Φορτιστών – Έργα σύνδεσης, μεταφοράς και αποκατάστασης δικτύων
– 1.709.929 ευρώ
Κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού – Στρατηγικός Σχεδιασμός Ψηφιακού Μετασχηματισμού

– 655.760,81 ευρώ
Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιοποίηση εγγράφων των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Προμήθεια εξοπλισμού Διαδραστικών Πινάκων και έξυπνων διαβάσεων για τα σχολεία
– 1.526.408 ευρώ

Δράσεις χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων – Δημιουργία Κινητού Σταθμού μεταφόρτωσης και Γωνιών Ανακύκλωσης στο Δήμο – 3.641.725 ευρώ

Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών
– 37.047,98 ευρώ

Αποκατάσταση της περιοχής γύρω από την προτομή του Δ.Βούρβαχη
– 161.200 ευρώ

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε μετά τη συνάντηση με τον κ. Πέτσα: «Νιώθω μια προσωπική δικαίωση μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια πολλών μηνών τόσο για την επιλογή όσο και για την εξασφάλιση των έργων αυτών. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον μας και η σημερινή έκβαση μας δικαιώνει απόλυτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies