Δήμος Βύρωνα: Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται – Αίτημα του δημάρχου για σύνδεση περισσότερων σχολείων και δημοτικών κτηρίων

Τα γραφεία της εταιρείας «Διανομή Αερίου Αττικής» επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης και ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα, «Δύναμη Ελπίδας», Αλέξης Σωτηρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έργα επέκτασης του δικτύου στο Δήμο μας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ιωάννης Ντρούκας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Έργων, Θεόδωρος Σταυρόπουλος, Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών, Σωτήρης Ντέκας, προϊστάμενος Δεδομένων Ανάπτυξης Υποδομών και Ελένη Μαντζώρου Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνία, τους ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που γίνονται αυτή την περίοδο και για το σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Στόχος της εταιρείας είναι στην παρούσα φάση η επέκταση του δικτύου στην πόλη μας να φτάσει τα 9 επιπλέον χιλιόμετρα το 2021 και μέχρι το 2025 να ξεπεράσει τα 27 χιλιόμετρα. Το υφιστάμενο σήμερα δίκτυο φυσικού αερίου είναι 24
χιλιόμετρα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ζήτησε από την εταιρεία να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνδεσης στο νέο δίκτυο περισσότερων ακόμα δημοτικών κτηρίων όπως: το 10 ο Δημοτικό Σχολείο, οι 3 ος και 4 ος παιδικοί σταθμοί, το παλαιό Δημαρχείο, το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν» και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

«Δίνουμε έμφαση στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο μας», δήλωσε ο Γρηγόρης Κατωπόδης. «Η χρήση του συνεπάγεται οφέλη για τα νοικοκυριά αλλά και για το Δήμο, καθώς μειώνει σημαντικά τόσο το οικονομικό, όσο και το περιβαλλοντικό κόστος. Συζητήσαμε το θέμα της σύνδεσης περισσότερων δημοτικών κτηρίων στο δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς όσα δημοτικά κτήρια και σχολεία έχουν συνδεθεί μέχρι σήμερα, αφενός βελτίωσαν την ενεργειακή τους επάρκεια, αφετέρου μείωσαν το ενεργειακό κόστος», τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τέλος, τη συνεργασία τους για τη δρομολόγηση δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου και θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνδεσης τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies