«Στην Ηλιούπολη Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά»: Ψηφιακή έκθεση με έργα μαθητών του Δήμου Ηλιούπολης

Στις μέρες του πρώτου «lockdown» ο Δήμος Ηλιούπολης ενθάρρυνε τους μαθητές των σχολείων να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία περιορισμού.

Σαν πρόσθετο κίνητρο προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός «Στην Ηλιούπολη Μένουμε Σπίτι Δημι-ουργικά», με βράβευση των τριών πρώτων έργων από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης με αποτέ-λεσμα η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ωστόσο οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας δεν ευνόησαν τον αρχικό προγραμματισμό για διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης με έκθεση όλων των έργων, με φυσική συμμετοχή παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, με απονομή επαίνου σε όλους αλλά και με την βράβευση των νικη-τών.

«Σήμερα παρουσιάζουμε τους νικητές και τα έργα τους σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης. Προχωρήσαμε επίσης στη δημιουργία μια πρωτότυπης ψηφιακής έκθεσης όπου μπορείτε να δείτε τα ξεχωριστά έργα των νικητών του διαγωνισμού», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Δείτε την έκθεση εδώ:
https://www.artsteps.com/view/5fbe4fccd12302679d91e6f9 

Δημοτικά Σχολεία:
1ο Βραβείο (300€):
Δήμητρα Σμαράιδου, 10ο Δημοτικό, ΣΤ’ Τάξη.
Εικαστική δημιουργία: «Ιός στον πλανήτη».
2o Βραβείο (200€):
Αθανασία Ζαχαρή, 17ο Δημοτικό, ΣΤ’ Τάξη.
Εικαστική σύνθεση.
3ο Βραβείο (100€):
Ελπίδα Αμοιρίδη, 5ο Δημοτικό, Γ΄ Τάξη.
Ποίημα: » Σας ρωτάω».

Γυμνάσια-Λύκεια:
1ο Βραβείο (500€):
Ίρις Χριστοδούλου, 2ο Λύκειο, Γ΄ Τάξη.
Εικαστική σύνθεση: «Στο Μετρό».
2ο Βραβείο (300€):
Χρυσούλα Σμαράιδου, 4ο Λύκειο, Α΄ Τάξη.
Εικαστικό «Μένουμε σπίτι».
3ο Βραβείο (200€):
Ορέστης Κατσαμπέκης, 3 ο Γυμνάσιο, Γ΄ Τάξη.
Εικαστικό «Το πρόστιμο».

Ειδικός Έπαινος Λόγου

Θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής, με βασικό κριτήριο την πρωτοτυπία της έμπνευσης και χρηματικό βραβείο 200 €:

Γιώργος Βγόντζας, 5ο Γυμνάσιο, Α΄ Τάξη. Σάτιρα » Θούριος ενός μαθητή, Μάρτιος 2020″.

Σύντομα θα κληθούν οι νικητές να παραλάβουν το βραβείο τους σε προσωπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Το χρηματικό ποσό των βραβείων συγκεντρώθηκε με εθελοντική εισφορά όλων των αιρετών και συμβούλων της δημοτικής αρχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies