Δέκα προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 22.549.693€ υπέβαλε ο Δήμος Πόρου στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα στην ιστορία του δρομολογεί ο Δήμος Πόρου, μετά την υποβολή 10 προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 22.549.693€ στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης». Με την υποβολή των εν λόγω προτάσεων, η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.6.2021, ο Δήμος Πόρου αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του «Α. Τρίτσης», εκμεταλλευόμενος τις 10 από τις 12 προσκλήσεις στις οποίες ήταν δικαιούχος και αθροίζοντας συνολικά έναν προϋπολογισμό-ρεκόρ για τα πληθυσμιακά του δεδομένα.

Ειδικότερα, οι προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος μας αφορούν στα εξής έργα:

1. Έργο υδροδότησης στο Καραπολίτι και προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης για εγκατάσταση στον Αγ. Στέφανο – 2.493.968€ (Α.Τ.1 – Ύδρευση)

2. Αποκατάσταση και αναβάθμιση όλων των υποδομών (δικτύου και μονάδας) του Βιολογικού Καθαρισμού με ένα ενιαίο έργο – 15.290.350€ (Α.Τ. 2 – Διαχείριση λυμάτων)

3. Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων (κάδοι, απορριμματοφόρο, κλαδοθρυμματιστής, γερανοφόρο με αρπάγη) – 487.320€ (Α.Τ. 4 – Απορρίμματα)

4. Βελτίωση αγροτικής οδού στα Τσελεβίνια – 1.009.232€ (Α.Τ. 5 – Αγροτική οδοποιία)

5. Αποκατάσταση κτηρίου πρ. ΠΙΚΠΑ – 580.890€ (Α.Τ. 7 – Δημοτικά κτήρια)

6. Ψηφιακό μουσείο/ξεναγός και ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου –783.345€ (Α.Τ. 8 – Smart Cities)

7. Μελέτη ανάπλασης νότιου παραλιακού μετώπου Καλαυρίας (Νεώριο, Πέρλια, Κανάλι, Ασκέλι) – 613.216€ (Α.Τ. 9 – Ωρίμανση έργων προτεραιότητας)

8. Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων – 330.000€ (Α.Τ. 10– Σχολεία)

9. Προσεισμικός έλεγχος δημ. κτηρίων – 37.200€ (Α.Τ. 11 – Προσεισμικός έλεγχος)

10. Προμήθεια εφτά ηλεκτρικών οχημάτων (mini bus, όχημα μεταφοράς ΑΜΕΑ, οχήματα υπηρεσιών κ.ά.) – 924.172€ (Α.Τ. 12 – Δράσεις Ηλεκτροκίνησης)

Η διαμόρφωση και υποβολή των προτάσεων αποτέλεσε για τον Δήμο Πόρου μία διαδικασία πρωτοφανούς έντασης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στη συμβολή των στελεχών των τεχνικών και οικονομικών του υπηρεσιών, των ειδικών συνεργατών Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα, του τεχνικού συμβούλου και των εξωτερικών συμβούλων που συνέδραμαν σε αυτή. Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας έχει φροντίσει και για το επόμενο κρίσιμο στάδιο, το οποίο αφορά στη σωστή διαχείριση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων, η οποία θα έχει εξίσου πρωτοφανείς απαιτήσεις. Για τον σκοπό αυτό, και προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη, ο Δήμος Πόρου ενέκρινε τρεις Προγραμματικές Συμβάσεις με το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» (του οποίου είναι και ο ίδιος μέτοχος), υλοποιώντας ταυτόχρονα τη στρατηγική του επιλογή για πλήρη απαγκίστρωση από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, η συνδρομή του οποίου τις προηγούμενες δεκαετίες δεν διασφάλισε τη σωστή υλοποίηση των μεγάλων έργων που
πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies