Στη Σαλαμίνα βρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης

Στη Σαλαμίνα βρέθηκαν, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος υποδέχτηκε την Υπουργό σε θερμό κλίμα ενώ ακολούθησε σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και συζητήσεων με επίκεντρο το ευνοϊκότερο εργασιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον και υπόβαθρο των νέων στο νησί.

Αρχικά επισκέφθηκαν την Επαγγελματική Σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ναύσταθμο. Εκεί συναντήθηκαν με σπουδαστές και καθηγητές και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις από τον ίδιο το Διοικητή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, Αρχιπλοίαρχο Παναγιώτη Δημητρόγλου ΠΝ και να δουν από κοντά μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην επίσκεψή τους συνόδευσαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος και ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ., Δημήτριος Μαρκόπουλος.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, ο Βουλευτής και ο Δήμμαρχος επισκέφθηκαν ένα αναξιοποίητο, μέχρι σήμερα, οικόπεδο που ανήκει στον ΟΑΕΔ για το οποίο εξετάζεται η άμεση ανέγερση παιδικού σταθμού για να εξυπηρετηθούν οι υψηλές ανάγκες παιδικής προστασίας της τοπικής κοινωνίας.

«Στην υλοποίηση της κοινωνικής μας πολιτικής αξιοποιούμε όλους τους πόρους και τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων. Τα παιδιά, οι ισότιμες ευκαιρίες τους και η γρήγορη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, είναι η διαρκής μέριμνά μας» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος δήλωσε: «Η υπουργός και ο ΟΑΕΔ αποδεικνύουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν το νησί μας και φαίνεται πως μπορούν να δοθούν άμεσες λύσεις στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών όταν υπάρχει συνεργασία φορέων».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης κατά τη συνάντηση δήλωσε:

«Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου, επισκεφθήκαμε σήμερα την ΕΠΑ.Σ. Σαλαμίνας καθώς και έκταση ιδιοκτησίας του Οργανισμού, προκειμένου να σχεδιάσουμε δράσεις και έργα για να καλύψουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies