Ανδρέας Ευθυμίου: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή μας σε χωματερή»

Αυτοψία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου στην παραλία

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Μοσχάτου από την αυθαίρετη μεταφορά μπάζων που φέρνουν από άλλες περιοχές, διαπίστωσε ιδιοίς όμμασι ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάση Ντερέκα πιστοποίησε πως γίνεται παράνομη εναπόθεση μπάζων στο εργοτάξιο του παραλιακού μετώπου.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας και την επιβεβαίωση των παράνομων πράξεων στον χώρο, ενημέρωσαν το Α.Τ. Μοσχάτου-Ταύρου, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως και ξεκίνησε τη διαδικασία για την ποινική δίωξη. Ήδη, η Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση ενός φορτηγού οχήματος από αυτά που μετέφεραν μπάζα στο εργοτάξιο της Παραλίας.

Άμεσα με εντολή του Δημάρχου, η Νομική υπηρεσία του Δήμου προβαίνει σε κάθε περαιτέρω νομική ενέργεια, ενώ με επιστολή του ο Ανδρέας Ευθυμίου ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη Αττικής και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία.

Η παράνομη μεταφορά γινόταν παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και των κοινών συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας για την άμεση απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής.

Μετά την αυτοψία ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή μας σε χωματερή συγκέντρωσης μπαζών από άλλους χώρους άλλων εργοταξίων της Αττικής. Επιτέλους, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντί να υλοποιείται η Β’ φάση, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η Α’ και, δυστυχώς, έχουμε αυτά τα παράνομα φαινόμενα, τα οποία υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών και αγνοούν πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της. Ως εδώ! Ζητώ την παρέμβαση των Υπουργών Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη Αττικής και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος της Τοπικής Κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies