Πρόγραμμα «ασφάλισης μαθητών στο σχολείο» στον Δήμο Ν. Σμύρνης

Κύρια αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η λειτουργία διαφόρων κοινωνικών δομών στα όρια του Δήμου καθώς και η υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων με συναφή αντικείμενα κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία (ΣΚΥ), η οποία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις σχολικές μονάδες, επιχειρεί στην πολύπλευρη ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου (καθαριότητα, φύλαξη).

Η δράση της ΣΚΥ αναπτύσσεται έως τώρα σε δύο βασικούς πυλώνες:

Α) Την ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών με διαρκή συνεργασία μέσω συνεδριών (ατομικών και ομαδικών) και εκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων, καταρτίσεων μέσω του προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ σχολείου και οικογένειας».

Β) Την ενίσχυση των οικογενειών που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη του δεκατιανού των παιδιών τους στο σχολείο μέσα από την ανάπτυξη του προγράμματος «Σχολικό Δεκατιανό».

Γ) Στο πλαίσιο ωστόσο της δράσης της, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη έγκαιρης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο, αναπτύσσει έναν τρίτο πυλώνα, ο οποίος αφορά την κάλυψη της ασφάλειας των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ομαδικής ασφάλισης ατυχημάτων στο σχολείο, παρέχοντας πρωτίστως πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη και φροντίδα στους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Το πρόγραμμα «Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο», θα καλύψει την παραπάνω ανάγκη, ταυτόχρονα όμως θα ανακουφίσει τους γονείς – κηδεμόνες από το άγχος και την αγωνία που βιώνουν (πολύωρη αναμονή σε επείγοντα νοσοκομείου, έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και
αποκατάστασης κλπ).

Συνοπτικά τα οφέλη αυτής της συνεργασίας είναι:

  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο καθώς και κατά την μετάβαση ή/και αποχώρηση προς και από αυτό. Πιο συγκεκριμένα καλύπτει τους μαθητές κατά την ώρα μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του σχολικού προγράμματος (και του ολοήμερου) πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων για αυτό οργάνων.
  • Απολογιστική κάλυψη όλων των δαπανών μέχρι 500€ ανά ατύχημα για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα.
  • Παροχή νοσοκομειακού επιδόματος αν ασφαλιζόμενο πρόσωπο νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όπου θα καταβάλλεται για κάθε μέρα ποσό 30€ και μέχρι 90 ημέρες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies