Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης από το Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη

Την Παρασκευή έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας – Πειραιά  και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, αύριο, Παρασκευή 18  Φεβρουαρίου στις 12:30, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στη σχολική κοινότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εξέδωσε σχετικό Ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων  ζητά: την άμεση υλοποίηση των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν τη συντήρηση και την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας καθώς και την παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ (rapid και μοριακά) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικές καθαρίστριες.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αν και η Δημοτική Αρχή έχει καταβάλλει προσπάθειες για εξασφάλιση δωρεάν test μαθητών και γονέων  που προσβάλλονται από covid,   μόνο στη δομή της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά μπορεί να γίνει αυτός ο έλεγχος.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει αυξήσει τον αριθμό προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και επιβαρύνεται με το ποσό των  300.000€, μια ανάγκη που θα έπρεπε να καλύπτεται από την πολιτεία.

Επιπροσθέτως, η εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις επιχορηγήσεις των σχολείων για να μπορούν οι σχολικές αίθουσες να είναι ζεστές και όχι παγωμένες».

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2104906021 (εσωτ.110)  και 2104810729.

Ειδικότερα, το Ψήφισμα έχει ως εξής:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ζητάμε:

  1. Την άμεση υλοποίηση των Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν τη συντήρηση και την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (20ο-25ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, 5ο Νηπιαγωγείο Ρέντη).
  2. Διπλασιασμό των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων
  3. Τριπλασιασμό των κονδυλίων για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  4. Απαλλαγή από ΦΠΑ στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ των Σχολικών Μονάδων.
  5. Κάλυψη όλων των κενών των σχολικών μονάδων της Πόλης μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές.
  6. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, ώστε να καλύπτονται οι σχολικές μονάδες καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους (07.00 έως 16.00) σύμφωνα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  7. Άμεση τροποποίηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου για κλείσιμο τμήματος με 50% + 1 κρουσμάτων.
  8. Παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού με υψηλό δείκτη προστασίας (π.χ. μάσκες) δωρεάν.
  9. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ (rapid και μοριακά) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικές καθαρίστριες.
  10. Αραίωση των τμημάτων όπου υπάρχου διαθέσιμες αίθουσες και εύρεση αντίστοιχων χώρων σε συνεργασία Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies