Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Περάματος προς την Alpha Bank για κλείσιμο καταστήματος

Ο Δήμος Περάματος απέστειλε επιστολή προς την Alpha Bank διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας στην πόλη. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

ΘΕΜΑ : Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Alpha Bank για το κλείσιμο καταστήματος στο Δήμο Περάματος

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε – Διοικητικό Συμβούλιο,

Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση της τράπεζας σας αποφάσισε το κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος που διατηρεί στο Δήμο Περάματος. Με βάση και με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής για να σας εκθέσουμε την άποψή μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφασή σας εν μέσω μάλιστα πανδημίας έχει προκαλέσει αναστάτωση, αγανάκτηση και προβληματισμό στην κοινωνία μας και στους χιλιάδες πελάτες και συναλλασ-σόμενους με το εν λόγω κατάστημα, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.

Επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Περάματος αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο μετα-ξύ της Περιφέρειας Πειραιά και της Νήσου Σαλαμίνας, είναι ένας δυναμικός και διαρκώς ανα-πτυσσόμενος Δήμος διαθέτοντας στα όρια του το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας, το μεγα-λύτερο Ναύσταθμο, τη μεγαλύτερη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τον μεγαλύτερο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης στο Δήμο μας δραστη-ριοποιείται ικανός αριθμός βιοτεχνιών, μεταποιητικών δραστη-ριοτήτων και μεγάλος αριθμός εργαζομένων, επαγγελματιών – επιτηδευματιών.

Από όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι σ΄ έναν τέτοιο τόπο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου Περάματος μια τέτοια απόφαση είναι ιδιαιτέρως αρνητική.

Εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μου που πολλοί εξ αυτών συναλλάσσονται για επιχει-ρηματικές, εμπορικές, δανειακές και διαφόρων τύπων συναλλαγές με το κατάστημα σας ζητώ να μην προχωρήσετε στο κλείσιμο του Καταστήματός. Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση της απόφα-σή σας θα προκαλέσει προβλήματα και τριγμούς στη διεκπεραίωση πολλών τραπεζικών υποθέ-σεων.

Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη να προσφέρει δυνατότητες εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως, ωστό-σο, πολλοί συμπολίτες μας μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα με τις διά ζώσης συναλλαγές.

Εξάλλου, μεγάλο μέρος των συναλλασσόμενων έχουν επιλέξει τη συνεργασία με την Τράπεζά σας επηρεασμένοι από το γεγονός της λειτουργίας καταστήματος στην πόλη μας.

Εάν επιμείνετε στην απόφασή σας, ο Δήμος μας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του καταστήματος σας και οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες του θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε αποστάσεις που θα επιφέρουν επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους, όπως είναι ο χρόνος, το κόστος και η ασφάλεια μετακίνησης και εξυπηρέτησης.

Δυστυχώς, η απόφασή σας αυτή και μάλιστα σε μια παρατεταμένη και δύσκολη περίοδο κρίσης δεν συμπορεύεται με το πνεύμα και την ουσία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων λειτουργίας του το κατάστημα Alpha Bank Περά-ματος είχε επιλεγεί και είχε στηριχθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεργασίας. Είναι επομένως
προφανές κι αναμενόμενο ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφασή σας τότε συναλλασ-σόμενοι θα επιλέξουν τη συνεργασία τους με Τράπεζες που παραμένουν στο Δήμο μας και στηρί-ζουν με αυτόν τον τρόπο τον τόπο μας.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, προτείνουμε, και εν μέσω της δοκιμασίας που μαστίζει την κοινωνία μας, να σταθείτε δίπλα μας, να μην εγκαταλείψετε τη φυσική σας παρουσία η οποία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και επίδραση από ότι η εξ αποστάσεως και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για το κλείσιμο της λειτουργίας του Καταστήματος σας στο Δήμο Περάματος.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε απαραίτητο να παραμείνει τουλάχιστον ένα ΑΤΜ προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό και να μπορούν να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Να σημειωθεί ότι ως Δημοτική Αρχή της πόλης θα περιμέναμε να ενημερωθούμε έγκαιρα αναφορικά με τον σχεδιασμό σας, καθώς τέτοιου είδους αποφάσεις δυσχεραίνουν την ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής μας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies