Υπ. Μετανάστευσης: Χρηματοδότηση 3,059 εκατ. ευρώ σε οκτώ δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου οι νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης του, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τον νόμο 4662/20 και τη σχετική (3999/2020) ΚΥΑ.

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Βόλβης, Δέλτα, Παιονίας, Χαϊδαρίου, Χίου και Ωρωπού χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό 3.059.000 ευρώ, για δημοτικά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συγκεκριμένα:

Στον δήμο Ανατολικής Σάμου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για αποκατάσταση και εξοπλισμό της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), άρση κινδύνου πυρκαγιών και πολιτική προστασία και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού Σάμου, Βαθέως, Παλαιοκάστρου και Μυτιληνιών.

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Καλφιώτη της Κοινότητας Ανδραβίδας.

Στον δήμο Βόλβης η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων των οικισμών Νέας Απολλωνίας, Προφήτη, Νυμφόπετρας και Νέας Μαδύτου.

Στον δήμο Δέλτα η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών.

Στον δήμο Παιονίας ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου Πολύκαστρου-Γέφυρας Αξιού και η κατασκευή πεζοδρομίου Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας.

Στον δήμο Χαϊδαρίου η διαμόρφωση και ανακατασκευή κοινόχρηστών χώρων.

Στον δήμο Χίου η προστασία του φράγματος Ζυφιά.

Στον δήμο Ωρωπού η βελτίωση αθλητικών υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Μαλακάσας.

Στις αρχές Νοεμβρίου είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση των πρώτων εννέα δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 1,87 εκ. ευρώ, ενώ η Αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από του δήμους, ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies