Τηλεδιάσκεψη των 5 δήμων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής ήταν το βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι 5 Δήμοι της Αντιπεριφέρειας του Πειραιά (Δήμος Περάματος, Δήμος Πειραιά, Δήμος Κερα-τσινίου-Δραπετσώνας, Δήμος Κορυδαλλού, Δήμος Νίκαιας-Ρέντη) είχαν διαμορφώσει ως κοινή θέση το 2016, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανάγκη αποκεν-τρωμένης διαχείρισης επί τη βάσει της χωροταξικής δημοκρατίας και της αρχής της εγγύτητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, που στηριζόταν στο γεγονός πως η κάθε Περιφε-ρειακή Ενότητα θα αναλαμβάνει ό,τι της αναλογεί, οι Δήμοι είχαν συμφωνήσει πως στην Περιφε-ρειακή Ενότητα Πειραιά, εκεί που λειτουργεί σήμερα ο ΣΜΑ Σχιστού, μπορεί να λει-τουργήσει μία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), στο πλαίσιο των αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με 2 βασικές, καθαρές προϋποθέσεις.

Αφενός μεν, να προβλεφθούν χωροθετήσεις και για όλες τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, κι αφετέρου η χωρητικότητα της μονάδας ΜΕΑ του Πειραιά, να καλύπτει αυστηρά μόνο τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να καταστεί οικονομικά βιώσιμη και περιβαλ-λοντικά διαχειρίσιμη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι εξής: ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς, καθώς και ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Περάματος επιβε-βαίωσε τη θέση του Δήμου Πειραιά, όπως είχε εκφραστεί το 2016 και βρίσκεται σε αρμο-νία με τις αντίστοιχες θέσεις των άλλων γειτονικών Δήμων, για την ανάγκη αποκεντρω-μένης δια-χείρισης των απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies