Παράταση της ΚΥΑ έως 30 Σεπτεμβρίου για Πεζόδρομους / Ποδηλατοδρόμους των ΟΤΑ

Με Κοινή Απόφαση των κ.κ. Ν. Χαρδαλιά, Ν. Ταγαρά, Στ. Πέτσα και Ι. Κεφαλογιάννη δίνεται παράταση έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021 στην ισχύ της παρ.7 του αρ.65 του ν.4688/2020 (που είχε πάλι παραταθεί, με προηγούμενη ΚΥΑ έως 31 Μαΐου 2021).

Η νέα παράταση δόθηκε «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19 ».

Επιπλέον, όπως ρητά ορίζεται « η ισχύς των Αποφάσεων δημιουργίας προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινής δημιουργίας περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας, παρατείνεται από τις 31.5.2021 τις 30.9.2021 ».

Υπενθυμίζεται ότι η παρ.7 του αρ.65 του ν.4688/2020 (που τώρα παρατάθηκε ξανά), όπως είχε τροποποιηθεί με το αρ.26 του ν.4736/2020, ορίζει:

« 7. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης. Με Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου ΔΗΜΟΥ ή της οικείας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, η οποία εκδίδεται κατά παρέκκλιση του αρ.52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του αρ.225 του ν. 3852/2010 και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητάς τους, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης /στάσης / στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ. Με όμοια Απόφαση είναι δυνατή η δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας. Οι Αποφάσεις της περίπτωσης αυτής ισχύουν μέχρι 28.2.2021 (όπως προαναφέραμε, είχε ήδη δοθεί παράταση). Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών, η ισχύς της παρούσας δύναται να παρατείνεται εφόσον συντρέχουν οι λόγοι του α’ εδαφίου. »

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies