Διαδικτυακό Συνέδριο ΚΕΔΕ – Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα: “Κλιματική Αλλαγή & Πολιτική Προστασία” τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ένταση της κλιματικής αλλαγής καθιστά τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας προτεραιότητα για τις τοπικές κοινωνίες και για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00, συνέδριο με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και Πολιτική Προστασία – Προκλήσεις και Προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στόχος του συνεδρίου είναι να συναντηθούν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, όπως επιτάσσει η παρούσα συγκυρία, κρατικοί φορείς και αιρετοί από Ελλάδα και Γερμανία για την προώθηση του διαλόγου σχετικά με ζητήματα διάρθρωσης των δομών της πολιτικής προστασίας στο επίπεδο και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και στην ανάδειξη των βέλτιστων μηχανισμών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην πράξη. Περαιτέρω στόχος είναι η προώθηση και η στήριξη διμερών συνεργασιών στο πεδίο της πολιτικής προστασίας και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, σε αιρετούς των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και σε ακαδημαϊκούς να ανταλλάξουν απόψεις, προτάσεις και εμπειρίες, ώστε να προαχθεί η έννοια της καινοτομίας και να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της ανάπτυξης των δομών και των υποδομών της πολιτικής προστασίας .

H παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.

Παρακολουθείστε εδώ ζωντανά το συνέδριο (Ελληνικά)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies