Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Δήμο Αμαρουσίου ύψους 1.2 εκ. ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε δημοτικά κτίρια του Δήμου Αμαρουσίου, συνολικού προυπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 533χιλιάδες ευρώ), παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.

Ειδικότερα προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης τα συγκεκριμένα έργα θα διασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας 340 χιλ KWh, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας, πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Αττικής, είναι προτεραιότητα.

Την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αναβάθμιση καταδεικνύει το γεγονός πως από την ημέρα που ανάληψης καθηκόντων της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας, έχουν εγκριθεί 25 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικής
δημόσιας δαπάνης 20 εκ. € σε διάφορους Δήμους της Αττικής, ενώ σε φάση τελικής ένταξης βρίσκονται ακόμα 20 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκ. €, οι οποίες και θα ενταχθούν στο προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξήρε την περιβαλλοντική σημασία της συγκεκριμένης δράσης.

Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μ. Μίσκα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies