Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε χθες την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 8 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσία των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Αττικής.

Η Δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, με άξονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο και έχει ως δικαιούχους τα 6 επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Π. Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, ο Αντιπρόεδρος του
Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ι. Βουτσινάς, ο Γ. Γραμματέας του ΕΕΑ Δ. Γαβαλάκης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών Ν. Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Τα ποσά που θα λάβουν τα 6 Επιμελητήρια ως δικαιούχοι

Ειδικότερα πρόκειται για 6 αποφάσεις χρηματοδότησης(1 για κάθε Επιμελητήριο) προκειμένου τα Επιμελητήρια να προχωρήσουν στην κατάρτιση των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις-μέλη τους.

Η χρηματοδότηση των 8 εκ. ευρώ επιμερίζεται στα 6 Επιμελητήρια ως εξής:

  • 2 εκ. ευρώ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • 2 εκ. ευρώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • 1 εκ. ευρώ στο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά
  • 1 εκ. ευρώ στο  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς
  •  1 εκ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • 1 εκ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies