ΕΛΕΤΑΕΝ: Πράσινη Ηλεκτροκίνηση με Αιολική, Ηλιακή, Ανανεώσιμη Ενέργεια!

Η προώθηση της Ηλεκτροκίνησης είναι μια θετική – περιβαλλοντική πολιτική.

Η Ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι βασικό μέσο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό, το ενεργειακό μίγμα που την τροφοδοτεί θα πρέπει να είναι καθαρό και πράσινο. Η αύξηση της καύσης ορυκτών καυσίμων για την πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια που θα απαιτείται πρέπει να αποφευχθεί.

Για αυτό Ηλεκτροκίνηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι δύο απόλυτα συνδεδεμένες πολιτικές.

Για να τροφοδοτούνται τα ηλεκτρικά οχήματα με καθαρή ενέργεια χρειάζεται αύξηση των εγκαταστάσεων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιοενέργεια, γεωθερμία.

Αντιστρόφως, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης διευκολύνει της διείσδυση των Α.Π.Ε. Αυτό συμβαίνει με όλες τις λεγόμενες Power-to-X τεχνολογίες. Ο όρος Power-to-X περιγράφει όλες τις τεχνολογίες και διαδικασίες για τη μετατροπή του ηλεκτρισμού σε κάτι άλλο π.χ. power-to-mobility (ηλεκτροκίνηση), power-to-storage, power-to-heat, power-to-gas, power-to-hydrogen κλπ.

Ο εξηλεκτρισμός της οικονομίας και η υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων από πράσινο ηλεκτρισμό σε όλες τις διαδικασίες της καθημερινότητάς μας, της κίνησης, των κτιρίων και της βιομηχανίας είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα προς ένα πράσινο συναρπαστικό μέλλον.

energia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies