Δυτική Ελλάδα: Έχει εγκριθεί η λειτουργία 70 «πράσινων» επιχειρήσεων

Μονάδες επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων και παράλληλης παραγωγής ενέργειας ξεκίνησαν πρόσφατα τη λειτουργία τους στην Αιτωλοακαρνανία. Οι συγκεκριμένες μονάδες, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «έχουν ως αντικείμενο τη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας που προκύπτουν ως απόβλητα και υποπροϊόντα από γεωργικές, κτηνοτροφικές, και άλλες σχετικές δραστηριότητες, με παράλληλη παραγωγή ενέργειας, και ειδικότερα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης ενισχύεται η κυκλική οικονομία και βελτιώνεται η αειφορική γεωργία με άμεσο όφελος στους τοπικούς παραγωγούς, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται ορθή διαχείριση των αποβλήτων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, τόνισε ότι «η ενίσχυση της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και η προώθηση των «πράσινων» επενδύσεων αποτελούν για εμάς βασική προτεραιότητα», προσθέτοντας ότι «έχουμε επιτύχει πλέον, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την επίσπευση των σχετικών αδειοδοτήσεων, καθώς και την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων της κυκλικής οικονομίας».

Απόβλητα, ανακύκλωση, βιομάζα

Παράλληλα, συνέχισε, «ενθαρρύνουμε την αύξηση των έργων που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία».

«Οι προσπάθειές μας», όπως επεσήμανε ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, «επιφέρουν αποτελέσματα, καθώς σε περίπου 18 μήνες έχει εγκριθεί, με ταχύτατους ρυθμούς αδειοδότησης, η λειτουργία 70 τέτοιων «πράσινων» επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων 30 στην Αιτωλοακαρνανία, 15 στην Ηλεία και 25 στην Αχαΐα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων έχει επιφέρει μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies