«Χρυσή» εποχή διάγει ο ΣΠΑΥ με χρηματοδοτήσεις 17 εκ. ευρώ για τον Υμηττό

«Με μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα δηλώνει ο πρόεδρος Γ. Κωνσταντάτος

Την πλέον «χρυσή» εποχή του διάγει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) επί Προεδρίας Γιάννη Κωνσταντάτου, καθώς με εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις που θα αναδείξουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο έχουν ήδη εντάξει και δρομολογούν για τον ΣΠΑΥ τα εξής:

  1. «Δράσεις Θωράκισης και Ανάδειξης Υμηττού» με ποσό χρηματοδότησης 5.744.107,10€ και για «Ψηφιακή Σύγκλιση» με ποσό χρηματοδότησης 4.834.105,58€. (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»)
  2. «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, περιοχής όρους Υμηττού, αρμοδιότητας ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 5.977.699,54€ (Ταμείο Ανάκαμψης).
  3. «Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης & Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασία ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 99.596,80€ (Πράσινο Ταμείο).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού μέχρι σήμερα λειτουργούσε κυρίως από τις εισφορές που έκαναν σε ετήσια βάση τα μέλη του. Η μεγάλη έκταση του Υμηττού και οι ανάγκες δασοπροστασίας και διαφύλαξης του πράσινου χαρακτήρα του – κυρίως την αντιπυρική περίοδο, επιβάλλουν πιο ριζικές και αποτελεσματικές ενέργειες και αυτές έρχονται με τις χρηματοδοτήσεις έργων και παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Forum του ΣΠΑΥ που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021, με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας» απέδωσε ως φαίνεται, άμεσα καρπούς και οφέλη για το Σύνδεσμο, τα μέλη του και κατ’ επέκταση το σύνολο των πολιτών του λεκανοπεδίου.

Ο ΣΠΑΥ κερδίζει δικαίως τις εντυπώσεις πανελλήνια με την δομή του, την οργάνωσή του και τις μελέτες του, που φέρνουν στο ταμείο του εκατομμύρια ευρώ και αυτομάτως υλοποίηση έργων, με τα πρώτα να γίνονται ορατά από το φετινό καλοκαίρι. Έργα που θα συμβάλλουν στην προστασία του Υμηττού σε όλη την έκτασή του. Οι πολίτες του λεκανοπεδίου είναι εκείνοι που επωφελούνται από αυτές τις ενέργειες και που θα δουν τον πνεύμονα πρασίνου να δίνει ζωή στην καθημερινότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δρόμο που χάραξε ο ΣΠΑΥ, συντρέχουν πολλοί Δήμοι της επαρχίας, οι οποίοι ζητούν τις μελέτες και την τεχνογνωσία που εφαρμόζει προκειμένου και σε εκείνους να εγκριθούν αντίστοιχα κονδύλια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά: «Όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΣΠΑΥ ήξερα πως το έργο που είχα να επιτελέσω ήταν δύσκολο. Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα, που με χαροποιούν διότι αναδεικνύουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον.

Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως ΣΠΑΥ – ποσό ρεκόρ όλων των εποχών – φαντάζουν ως τρελό και άπιαστο όνειρο σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να σου χρηματοδοτήσουν ακόμη και ένα ευρώ. Η καλή και οργανωμένη δουλειά ανταμείβεται και οι πολίτες μας θα απολαμβάνουν το βουνό τους με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies