Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπέγραψαν, την Τετάρτη 2 Ιουνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Πρόληψη Περιβαλλοντικού Εγκλήματος με «Έξυπνες» Επιθεωρήσεις» (LIFE PROWhIBIT).

Το έργο LIFE PROWhIBIT είναι ένα ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο που συντονίζει η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. Βασικοί στόχοι του έργου είναι η κατάρτιση Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και την καταπολέμηση του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος Αποβλήτων, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων και η χρήση προηγμένων εργαλείων περιβαλλοντικής επιθεώρησης, καθώς επίσης και η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων και την ανταλλαγή πληροφοριών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος Αποβλήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η πολύ καλή και παραγωγική συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των επιθεωρητών περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, η οποία και θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω μέσω της συμμετοχής στην υλοποίηση των δράσεων του έργου LIFE PROWhIBIT.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και της Ελληνικής Αστυνομίας για την υλοποίηση των στόχων του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας των ετών 2021-2025.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα χρηματοδότησης γενικότερων δράσεων προστασίας των δασών, των υδάτινων πόρων, αλλά και της διαχείρισης των αποβλήτων με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Green Attica

Αποκτήστε σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας & Cookies