Newsletter
Προτ╬¼σεις χρηματοδŽīτησης ╬Łργων συνολικοŽŹ ŽŹψους 19.100.000 ευρŽÄ υπ╬Łβαλε ο Δ╬«μος ΧαŽŖδαρ╬»ου στο πρŽīγραμμα «ΑντŽÄνης Τρ╬»τσης»
Ο Δ╬«μος ΧαŽŖδαρ╬»ου ολοκλ╬«ρωσε την υποβολ╬« στο πρŽīγραμμα «ΑντŽÄνης Τρ╬»τσης» προτ╬¼σεων χρηματοδŽīτησης ╬Łργων συνολικοŽŹ ŽŹψους 19.100.000 ΕυρŽÄ.
Ο Δ╬«μαρχος Βαγγ╬Łλης ΝτηνιακŽīς δ╬«λωσε σχετικ╬¼: «Οι προτ╬¼σεις που υπ╬Łβαλε ο Δ╬«μος ΧαŽŖδαρ╬»ου στο πρŽīγραμμα ΑντŽÄνης Τρ╬»τσης ε╬»ναι ŽÄριμες και επαρκŽÄς τεκμηριωμ╬Łνες σŽŹμφωνα με τις απαιτ╬«σεις του προγρ╬¼μματος. ╬īλες αφοροŽŹν ╬Łργα και παρεμβ╬¼σεις ουσ╬»ας , που ανταποκρ╬»νονται στις ╬¼μεσες αν╬¼γκες της πŽīλης μας και στοχεŽŹουν στην βελτ╬»ωση της ποιŽīτητας ζω╬«ς των κατο╬»κων. Μαζ╬» με τις προτ╬¼σεις και μελ╬Łτες ╬Łργων που ╬Łχουν ╬«δη υποβληθε╬» για χρηματοδŽīτηση απŽī ╬¼λλες πηγ╬Łς, ╬Łχουμε σχεδι╬¼σει και ωριμ╬¼σει μ╬Łσα σε εν╬¼μιση χρŽīνο ╬Łργα συνολικοŽŹ ŽŹψους 30 εκατομμυρ╬»ων. Προχωρ╬¼με μπροστ╬¼, με σκληρ╬« δουλει╬¼ κ╬¼νουμε το ΧαŽŖδ╬¼ρι ξαν╬¼ πρŽīτυπο σε Žīλη την Αττικ╬«. ΕυχαριστŽÄ θερμ╬¼ Žīλα τα στελ╬Łχη του Δ╬«μου που κŽīπιασαν ŽÄστε να πετŽŹχουμε το καλŽŹτερο αποτ╬Łλεσμα για την πŽīλη».
Οι προτ╬¼σεις που υπ╬Łβαλε ο Δ╬«μος ΧαŽŖδαρ╬»ου στο πρŽīγραμμα ΑντŽÄνης Τρ╬»τσης ε╬»ναι οι εξ╬«ς:
-«Δρ╬¼σεις για τη λειτουργικ╬« αναβ╬¼θμιση εγκαταστ╬¼σεων και σχολε╬»ων του Δ╬«μου», προŽŗπολογισμοŽŹ 3.444. 476,96 ευρŽÄ. Αφορ╬¼ την αναβ╬¼θμιση κτιριακŽÄν εγκαταστ╬¼σεων και προαŽŹλιων χŽÄρων για περισσŽīτερες απŽī 20 σχολικ╬Łς μον╬¼δες Žīλων των βαθμ╬»δων.
-«Βιοκλιματικ╬Łς παρεμβ╬¼σεις αναβ╬¼θμισης στο ΚεντρικŽī ΧαŽŖδ╬¼ρι» με προŽŗπολογισμŽī 8.866.819,31 ΕυρŽÄ. Μια μεγ╬¼λη αστικ╬« αν╬¼πλαση με ν╬Łες διαμορφŽÄσεις πεζοδρομ╬»ων, πλατειŽÄν, πλακοστρŽÄσεων, κοινŽīχρηστων χŽÄρων στις πιο πυκνοκατοικημ╬Łνες γειτονι╬Łς της πŽīλης μας.
-«Ωρ╬»μανση ╬Łργων Δ╬«μου ΧαŽŖδαρ╬»ου» με προŽŗπολογισμŽī 591. 248,76 ΕυρŽÄ. Περιλαμβ╬¼νει την εκπŽīνηση δυο μελετŽÄν. Κυκλοφοριακ╬« μελ╬Łτη για το σŽŹνολο της πŽīλης και μελ╬Łτη αστικ╬«ς αν╬¼πλασης για την περιοχ╬« του Δ╬¼σους.
«Δρ╬¼σεις Ηλεκτροκ╬»νησης στο Δ╬«μο ΧαŽŖδαρ╬»ου» με προŽŗπολογισμŽī 2.272.110,85 ΕυρŽÄ. Αφορ╬¼ την προμ╬«θεια ηλεκτροκ╬»νητων οχημ╬¼των, μεταξŽŹ αυτŽÄν και 3 καινοŽŹργια λεωφορε╬»α, για τον εκσυγχρονισμŽī του στŽīλου οχημ╬¼των του Δ╬«μου και την εξοικονŽīμηση καυσ╬»μων.
«Ψηφιακ╬Łς υπηρεσ╬»ες Δ╬«μου ΧαŽŖδαρ╬»ου» συνολικοŽŹ προŽŗπολογισμοŽŹ 2.574.978,00 ΕυρŽÄ. Περιλαμβ╬¼νει ╬Łνα μεγ╬¼λο εŽŹρος υπηρεσιŽÄν και λειτουργιŽÄν «╬Łξυπνης πŽīλης» για τον ψηφιακŽī μετασχηματισμŽī του Δ╬«μου και την ╬¼μεση εξυπηρ╬Łτηση των δημοτŽÄν.
«Δρ╬¼σεις ολοκληρωμ╬Łνης διαχε╬»ρισης ΑνακυκλŽÄσιμων Αποβλ╬«των στον Δ╬«μο ΧαŽŖδαρ╬»ου» συνολικοŽŹ προŽŗπολογισμοŽŹ 1.103.476,60 ΕυρŽÄ. Αφορ╬¼ τη δημιουργ╬»α σταθερŽÄν και κινητŽÄν «γωνιŽÄν ανακŽŹκλωσης» με διαλογ╬« στην πηγ╬« και χωριστ╬« συγκ╬Łντρωση των δι╬¼φορων ανακυκλŽÄσιμων ειδŽÄν.
«Δρ╬¼σεις για υποδομ╬Łς που χρ╬«ζουν αντισεισμικ╬«ς προστασ╬»ας (προσεισμικŽīς ╬Łλεγχος)» με
προŽŗπολογισμŽī 51.900 ΕυρŽÄ.
«ΧαŽŖδ╬¼ρι: Ψηφιακ╬« περι╬«γηση στον τŽīπο και στον χρŽīνο», με προŽŗπολογισμŽī 197.210 ΕυρŽÄ. Η
συγκεκριμ╬Łνη δρ╬¼ση εντ╬¼σσεται στις εκδηλŽÄσεις σε Žīλη τη χŽÄρα για τον εορτασμŽī των 200 ετŽÄν απŽī την Επαν╬¼σταση του 1821.